Fredagssvepet 39/19

Med raska kliv mot oktober. I högtalarna denna fredag – Veronica Maggio Vilken sekund som helst. Klassiskt hundtandsmönster i blått. Så himla fint! /Other Stories

Fredag med klimat i fokus på olika sätt. Nordiska Museet öppnar snart sin utställning Arktis – medan isen smälter. Om isens historia och framtid och människorna som bor där. Spännande. Camilla Andersen/ Nordiska museet

Jag tipsade om den här serien för några fredagar sedan, men tar med den igen så ingen missar. En av årets starkaste och bästa!

Jag köper på mig lökar lite då och då. I vår hoppas jag att det blir många narcisser i de nya odlingslådorna.

IKEA kommer med en fin tillfällig kollektion i oktober HANTVERK. Tanken är att sätta fokus på handens verk och social företagsamhet. Det hållbara är i fokus med exempelvis vackra krukor.

IKEA kommer även med ljushållaren STUMPSMART som skall ta tillvara på ljusstumpar som kan brinna ned helt i behållaren. Fin design som härrör från Sarah och Jens Fagers lek med lera med barnen. Behjärtansvärt på sitt sätt naturligtvis och sätter fokus på low waste. Å andra sidan kan man fråga sig om vi behöver fler produkter för att kunna ta tillvara på spillet? Vad är vi mest betjänta av? En intressant balansgång tycker jag.

Frida Ramstedt – Trendenser – bok skall nu ges ut internationellt. Jag tillhör de som inte har läst boken, men skall råda bot på det nu genom att jag kom fram på kölistan på biblioteket. Inredningskunskap i praktiken och säkerligen en hel del matnyttiga tips.

Trädgårdslivet går mot sitt slut för året och processen att vinterrusta har tagit sin början. Vemodigt på ett sätt, men ändå välbehövligt med grön vila.

Med detta hoppas jag att ni alla får en fin helg!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.