Ack du ljuva vår

Vilken fantastisk vår! Det är svårt att tala om något annat än väder. Det känns så välbehövligt med en ljum kväll denna märkliga tid. Utelivet är här med dynor, kuddar, duk på bordet och växter att flytta fram och tillbaka. Växthuset är mitt “happy place”. Förra sommaren gjorde vi om med bistånd av min pappa med en helt ny grusgång hit ut. Det blev ett helt annat flow i trädgården när huset bands samman med växthuset. Och knastret av gårdsgrus under fötterna är en evig favorit.

Scones med te och lemon curd är alltid en god idé. Att äta ute så här i april känns så fint.

Njutet här går nästan att ta på. Kära vår. Du är så välkommen.

De övervintrade växterna i form av rosmarin, olivträd och agave har klarat sig väl ute i växthustältet. Kryprosmarin är en favorit och just nu blommar den med små lila blommor. På trappan står en del av årets luktärter. Hoppet lever om en blomstrande sommar.

4 comments

    1. Precis så. Jag kom på mig själv med att inte vara uppdaterad med den senaste presskonferensen från Folkhälsomyndigheten nu på kvällen. Faktiskt en rätt så befriande och välbehövlig känsla. Det kändes nästan som en helt vanlig ovanligt varm vårdag ute i det gröna. Sedan kommer det andra in. Men vi behöver de stunder vi kan få när det inte känns så, eller hur?

  1. Vilken fin och trevlig blogg!Måste kika mer vid tillfälle. Vackert Naturligt som tipsade. Läste din Skånes topp tio och fick akut längtan. Många favoritställen men även någon nyhet att lägga på “Skånelistan” till nästa besök. När nu det blir detta konstiga år.
    Ha det gott i sommarvärmen som kom i april!
    Annika

    1. Så roligt att du fann din väg hit! Varmt välkommen! Visst längtar man till Skåne – typ alltid :). Det lär bli en speciell sommar, men förhoppningsvis kan man röra sig något inom Sverige. Vi får se som sagt. Jag hoppas att solen skiner på dig! Vilka dagar vi har nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.