7 a week: Där våren går i blom

Mina sena tulpaner – de lite flådigare sorterna som är fyllda, fransiga och papegojiga – är på väg att slå ut i värmen. I höstas köpte jag endast lökar på realisationen och tog vad som fanns i mest lila och vita nyanser. När jag ser fång som hos @photographybykarina tänker jag att jag kanske skall köpa mig några väl utvalda sorter nästa gång också. Så vackert med de mjuka pastellerna i buketten.

@josefinfint svarade just så fint om sitt Instagramkonto och dess inredningsfokus i en intervjufråga: “Inredning i sig tycker jag är ganska ointressant. För mig har mitt hem blivit en kuliss för att uttrycka andra slags känslor och frågeställningar om livet som jag vill bolla med andra om. Det kan handla om att hitta frid mitt i kaoset, se det vackra i vardagen, fånga solkatter, en hyllning till förnöjsamhet i det lilla livet och vilken inredning som figurerar i motiven är rätt slumpartade. Allt uppkommer ur en rekordsnabb kreativ ingivelse som måste ut nu! Å så blir det en bild. Det kreativa utloppet är en av anledningarna till att jag fastnat för instagram.” Sedan talar hon om den sociala aspekten också. Fint att lyfta fram kreativiteten, det stora i det lilla och kommunikationen i en tid då vi mer och mer ifrågasätter sociala media och vad de gör med oss.

Det är mycket växthusfokus i mitt liv för tillfället. Jag sitter där så mycket jag bara kan och mycket kretsar kring fördrivning av dahlior och luktärter. Det gäller att hålla koll på nattemperaturerna. Nu väntar kalla nätter och frostvarning. Jag har fortfarande kvar övervintringstältet till framförallt agave och dahlia. Fint från @swedengreenhouse.

@andotherstories senaste kampanj är så himla fin så jag visar en bild till från deras Instagram. Klassisk svensk torpkänsla med en svunnen charm – svårt att inte tänka krispiga vita klänningar och sommar.

Min kompis Carina och jag trendspanar tillsammans på DM på Instagram. Nu är det lila på tapeten tycker Carina och skickar bilder – bland annat denna danska donna @astridandersenb och omslaget på Nya Rum. Tanken kickas i gång – älskar det – och jag får en hang up på Svenskt Tenns syrenlila nyans. Den verkar dock ur produktion för tillfället. Lila alltså. Det var Carina som sa det.

Det nya numret av @antikochauktion är riktigt bra! Blombord, Elsa Billgren, flådigt danskt slott och Signe Persson-Melin bland annat.

Kvällssolen i maj på de allra första syrenerna här hemma i min trädgård. Den doften. Den är så speciell.

Väl mött nya veckan!

signature

6 comments

 1. På tal om tulpaner, måste tipsa om Blomsterbonden på insta, hennes tulpaner är helt otroliga! Som tur är jobbar jag i Malmö och kan köpa på ett par ställen.

 2. That green and the shape of the mirror….beauty. The greenhouses, ah I long for a tiny one in my tiny garden. By the way, I think you will enjoy these English pots -https://www.whichfordpottery.com/ I was lucky enough to receive one of the Shakespeare Midsummer Nights Dream ones as a gift and now grow thyme in it.

  1. Such great pots! Thank you for the tip. Now heading for my greenhouse with the teapot. Take care!

 3. Åh! Klart du ska köpa några väl utvalda i höst. Tack för att du delar min bild.

  Jag drömmer om ett eget växthus. Låter så underbart att tillbringa en massa tid för ute nu i väntan på varmare väder.

  Kram Karin

  1. Så fint fångat, Karin! Ja, det får nog bli lite utvalda sorter i höst. Jag har bland annat sparat ned din bild som inspiration. Mot växthuset med tekannan. Det är en sådan glädje varje dag. Kram W

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *