Fredagssvepet 20/2020

Kära maj, du är så kall med isande vindar, men denna vår kanske det har en mening med en kyla som får oss att krypa ihop inne istället för att vilja ut. Jag lyssnar på Håkan Hellströms nya, planerar helgmat och går in ett par loppisfyndade guldskor. Diggi loo Diggi ley liksom. Inte på väg mot ett tjusigt slott med väskan i handen, men i drömmen kanske. Other Stories som släpper ännu en fin kollektion, denna gång med Mia Moretti.

Men vi får väl hålla oss utomhus vid palatsen. Swedish Gardens är en nylanserad samlingsplats för svenska parker och trädgårdar som är öppna för besök. Helt rätt i tiden. Pressbild av Linda Ikse från en av mina favoriter Gunnebo slott

Picknickar lär bli ännu mer upphöjt som nöje i sommar. Jag älskar korgar i rotting och pil med läderdetaljer – har en loppisfyndad engelsk variant från förra året. Korg från Mulberry/Stockholms Auktionsverk.

Inspirationsfärger till nästa loppisrunda – när nu den blir. Beiga nyanser med dragning mot mörkbrunt i kombination med rosa och lila. Scarf från Cartier på Stockholms Auktionsverks Fashionauktion.

Fin kollektion från H&M.

@lindasofaring gör brödkonst på hög nivå. Den här var något extra tycker jag. Intervju här hos Partnership Editions

Prinsessan Christina har skrivit en bok om sin farmor Daisy även kronprinsessa Margareta av Sverige. Den står på min läslista. På Sofiero som mycket präglats av Margareta och hennes trädgårdsintresse pågår en utställning – I kronprinsessan Margaretas fotspår.

Katarina den Stora i ung tappning av en av manusförfattarna bakom The Favourite som gjöt nytt liv i kostymgenren, är given att se på för min del. Förra årets serie med Helen Mirren om samma regent när hon var äldre var tyvärr inget vidare, men nu hoppas jag på The Great.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.