Ge mig tio: Himmelfärd

Jag längtar uteliv, som att sitta i Bryggerigruppen utanför växthuset och fika. Växthuset väntar fortfarande på att få sin sommarklädnad. Övervintringstältet står kvar med agave och dahlior då nätterna visar nedåt nollan på väderapparna. Men snart, snart hoppas jag att det skall vara frostfritt.

Vi har redan ätit några rabarberpajer – alltid detta klassiska recept – men än väntar jag på att få duka upp ute. Förhoppningsvis tar sig temperaturen uppåt nu, så att det blir möjligt utan att frysa.

Tid för ett skifte i garderoben, även om jag först nu har hängt undan de fodrade jackorna. Trädgårdsmässigt har jag stenkoll på temperaturerna, men jag känner mig alltid överrumplad när värmepuffen kommer och det är dags att hitta tunnare plagg i garderoben. På väskfronten hänger redan några favoriter framme – som en blinkning och förhoppning framåt.

Dags för att grillen blir en frontfigur igen. Nu är det lätt att göra goda sallader med alla primörer. Färskpotatisen är här. En av våra klassiska potatissallader är denna med västerbottenost. God till det mesta.

Huruvida det blir några lokala utflykter eller inte, får väl dagsformen och vädret avgöra nu när det mesta sker utomhus. En annan idé är att besöka ett klassiskt turistmål en udda tid, eller så kanske alla tänker denna speciella försommar? Att se något lokalt – här Gamla Linköping – när gatorna är tomma, är en fin upplevelse det med.

Syrenerna står och stampar lite i kylan, men jag hoppas att de kommer igång på allvar nu. Det är också tid att verkligen ta tillvara på den sista blomningen av narcisser och tulpaner. Det får lov att bli en extravagant bukett i helgen.

Jag hoppas på någon loppistur framåt helgen. Sakleteriet har verkligen inte varit som vanligt denna vår, men andra tider skall väl stunda.

Kanske packa denna picknickkorg och ge sig iväg på någon bilutflykt? När jag var liten åkte vi alltid på söndagstur och hade med oss fika. Naturen är stor, så vi behöver inte vara på varandra här. Och allt smakar bättre ute i det fria, så är det bara. Kanske dags att återuppta traditionen? Man behöver ju inte åka speciellt långt för att det skall kännas som ett äventyr i det lilla. En blomplockarutflykt igen kanske? Lite tidigt för lupinfälten, men snart så.

Luktärterna skall börja planteras ut. Förra året testade jag att ha i stora krukor, vilket kanske inte var någon given succé, men skam den som ger sig. Jag testar med färre plantor, annan uppbindning och mer gödning som komplement till armeringsnäten i de stora odlingslådorna.

Jag önskar er alla en fin Himmelfärd!

4 comments

  1. Hej! Jag kommenterar sällan men läser alltid och tycker att bloggen har fått en riktig nytändning på sistone! Jag njuter av alla vackra bilder och uppskattar att få ta del av dina tankegångar i stort och smått. Önskar dig en riktigt härlig Kristi Himmelsfärdshelg!

    1. Tack snälla Sara för dina fina ord! Roligt att det märks av att jag har varit mer frekvent här och satsat på många uppdateringar. Tack för den positiva feedbacken. Hoppas att du haft en riktigt fin helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.