Klassisk rabarberpaj

Jag är säsongsmänniska ut i fingerspetsarna och återvänder gärna till samma recept år från år. Har ni några utmanare till min klassiska rabarberpaj av Elisabeth Johansson? Boken Smulpajer kom 2006 och har sedan dess varit min huvudsakliga källa för just pajer. Jag har svårt för riktigt söta smaker, men till rabarber fungerar det fint med mandelmassan. Jag tar bara lite råsocker mot originalreceptet som jag har publicerat här.

Det är så fint med alla historier som kommer med äldre rabarberplantor. Jag har inte lyckats här i vår tunga lerjord, men förses från bland annat hemmet där jag växte upp där det sitter en sådan där planta som hämtats från ett gammalt torp för länge sedan. Den ger hur mycket rabarber som helst. Rabarberna denna gång kommer från makens barndomsgård. Syréner har jag egna dock som en gång planterades för att jag skulle kunna gå och plocka till egna buketter. Försommaren med alla sina smaker och dofter är verkligen något speciellt på året. For the love of.

4 comments

    1. Det är en riktig klassiker i mitt kök! Kombinationen med mandelmassan och rabarberna är en evig favorit. Hoppas du gillar!

  1. Rabarberpajen med mandelmassa är min absoluta favorit, alla blir så förtjusta i den när den lagas! Hela boken är en återkommande paj-källa!

    1. Visst är den god?! Och håller med om boken – alltid den första jag bläddrar i när det är paj på g. Vi brukar även göra bärpajen med blåbär och hallon på sommaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.