The summer edit I/2020

Det har blivit något av en tradition här på bloggen att göra Summer Edits – smått och gott blandat som finns i min inspiration för tillfället. I dag är det lite svalare vindar här, vilket gör gott. Värmebölja är så inte min scen – då börjar jag leva kring åttatiden på kvällen. Men en fin badutflykt till ett naturreservat, en alldeles ljum kväll att fira min sjuttonåring på och famnen full av luktärter är för all del inte fel som konsekvenser av trettio plus på termometern.

Årets fixstjärna på blomhimlen måste ändå vara fingerborgsblomman? Jag tycker mig se den på många ställen, alltid med reservationer om att den är giftig. När jag var trädgårdsnovis planterade jag tre stycken, googlade och gick sedan ut och grävde upp dem fylld av oro av att något barn skulle råka få i sig av den här i vårt gränslösa nybyggda område. I min #månadensträdgårdsbukett är det riddarsporrar istället – vackra de med, tillsammans med daggkåpa och engelska trädgårdsrosor. Daggkåpa är tydligen klassad som invasiv art numera av Naturvårdsverket. Sunt förnuft skall råda med alla växter, men den här klassikern får stanna i min trädgård i alla fall.

Värmeböljan till trots ses inredning – här hos Johanna Bradford som hänger upp gardiner i sitt vardagsrum. Textilier i fönster är definitivt här på allvar igen.

På samma sätt har jag piffat och puffat på min nyfyndade serveringsvagn. Jag brukar bara hålla på i utemiljön och i växthuset på sommaren, men den här vagnen har fått mig att stanna inne lite till. Den går att rulla ut såklart, men får nog bli årstidsvagn ute i matrummet. För nu glas redo för sommarkvällar.

Jag blev så inspirerad av denna bild av @kristinamariaohman som är blomsterinspiratör på Waldemarsudde. Fläderdricka i äldre gas och karaff – sådant finns ju mycket av på loppis och är alltid fint att duka med.

Sommarläsningen är igång. Ormen i Essex var en riktig höjdare – rekommendation på den. Nu läser jag Rule Britannia! av Johan Hakelius. Bästa omslaget!

Min pappa har fått upp ångan gällande snickeriprojekt och vi talar om blomlådor och luktärtstorn. Himla fina här av Julia.

Även en dag när luften står helt stilla aktiveras hjärnan av inspirerande moodboards. @thelandgardeners

Och en loppis kan alltid få fart på en! Stor snäcka och Upsala Ekeby-kruka.

Och väggvaser av Arthur Percy för Gefle. Jodå, vi fortsätter att smycka våra väggar med allsköns ting.

Triss i saker som jag vill finna på sommarens loppisturer – bambubestick, Portmeirions Botanical Garden och fina underlägg. Fint hos @flealess_

Originalskiss av Josef Frank till Mille Fleurs @svenskttenn Vackert i kubik med hopp om två Frank-utställningar i Skåne i sommar, på Sofiero och på Tomarps Kungsgård.

Jag önskar en fin sommarvecka!

2 comments

  1. Jag blir, som alltid, otroligt inspirerad av dina inlägg och bilder!

    Denna vecka botaniserar jag bland mina föräldrars saker (de har dött och vi tömmer huset) och jag hittar såna fina skatter <3 Det är roligt att flytta runt olika föremål och plötsligt se dem med helt nya ögon bara för att de byter plats. I dag har jag bl.a. stylat ett rum inför försäljningsfotografering och gjort om det helt, enbart med saker som redan fanns i huset. Dina vackra bilder är till stor hjälp och inspiration då min mamma älskade samma sorts föremål och samma mönstervärld som du. Det är känslomässigt tungt att gå igenom hela sitt föräldrahem, men jag ser också det fina och värdiga i att vi nu får ta hand om våra föräldrars saker.

    Jag önskar dig en fin vecka!

    1. Så glad jag blir, Maria! Tack för dina ord. Hoppas att ni fick ett fint avslut ändå bland dina föräldrars saker. Det blir många känslor i omlopp, men fint att försöka bevara det som fortsatt kan glädja. Fin fortsättning på sommaren önskar jag dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.