Fredagssvepet 5/2021

Rimfrost på glas är väl något av det vackraste som finns? I helgen tänker jag passa på att gå långa promenader i kylan och njuta av hur iskristallerna speglar sig i snön. Sedan årsskiftet har jag Kent i hörlurarna. Jag har många gånger sagt att det är märkligt hur jag aldrig har tagit mig in i deras musik. Det borde vara min sak med det mörka, det språkligt underfundiga och det lilla motståndet. Det bästa med musik är att det bara ligger och väntar redo att utforskas. Så nu är jag där. Och vi är här. I ett fredagssvep igen. När jag ställde en fråga på mitt Instagramkonto vad man ville se på en blogg hos mig, så var fredagssvepet det absolut mest förekommande svaret. Det är i grunden något så fint med tanken att jag får vara med på ett hörn i helgkänslan. Som kreatör vill man alltid ha utmaningar och se nya spår, men sedan är det också så att klassikerna består. Och jag vurmar alltid för klassiker.

Vad sägs om en en herrgård i Dalarna – närmare bestämt Gamla Bruksvägen 3 A som saluförs genom Historiska hem.

Inredningen är textil- och mönstertät med inspiration från olika stilepoker. Bilderna är en fröjd att titta genom och här kan man väva drömmar om såväl hus som att driva en verksamhet. Tänk att duka upp Bara vackra ting i det där sammanhanget.

Vackrast just nu – Kungsängsliljor

Jag är inne i en smyckesperiod, mycket för att jag fortsätter att utforska det stora skrinet med skatter som kommer från svärmor som gick bort 2019. Efter alla år funderar jag på att ta hål i öronen. Det var kalla handen när jag var liten efter rädsla för allergier, men det kanske är dags nu. Box från Bookbinders Design.

Säsong fyra har släppts på Netflix, men jag har sedan någon vecka börjat titta från början och är fast. Ring min agent heter den på svenska. Underbart med franska, världens vackraste språk, och underhållande om branschen med agenter och skådespelare. Rekommenderas.

Förbokningarna till årets bokrealisation har precis börjat. Jag tänkte tipsa om några av mina favoriter här framöver. Den här exempelvis. En riktig tungviktare som är en visuell resa i svenska modernismen inom arkitektur, formgivning, konsthantverk och utställningar. Ett fint referensverk. Det är inget man läser från pärm till pärm, men en fin bok att bläddra i och sedan pryder den sin plats också.

Och ni vet ju att det bästa stället att fynda böcker under hela året är på secondhand. Jag är förtjust i äldre auktionskataloger och ibland har man tur och finner en hel hög. Den här var så fin så den har jag liggandes framme.

Vad jag längtar efter så här några dagar in i februari är att klä upp mig, ta på mig min nya hatt och gå på utställning, gärna kombinerat med Afternoon Tea. På Tjolöholm öppnar Queen Victoria – Dressed to Rule an Empire 20 februari. Jag har varit på slottet en gång tidigare – ett besök jag minns med glädje. Här är kungligt 1800-tals mode i fokus med dräkter från TV-produktionen Victoria. Det låter som något helt i min smak.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

20 comments

 1. Tack för fint svep, Weronica, som jag längtat! Jag är nyfiken på om du har beställt nya frösorter och dahliaknölar till kommande säsongen?

  1. Tack för dina ord, Sofia! Jag får väl lov att återkomma i frågan. Känner mig tämligen traditionell och har inte direkt hängt på låset vid släpp hos de populära leverantörerna, så det blir nog många favoriter i repris hos mig. Återkommer.

 2. Tänk att jag har lyxen att ha Tjolöholm nästgårds! Vilken lyx det är som inbiten turist att ha nära.. när man gått igenom allt vad Norrbotten har att erbjuda. Må jag alltid se med nyförälskade ögon på allt vad vår fina västkust har att erbjuda🙏🏻 Lisa/@137milfrnorrtillväst

  1. Underbart att ha så nära. Jag var där efter en Håkan Hellström-konsert på Ullevi, så med det i bagaget kändes det möjligen lite extra bra :).

 3. Så kul att du är tillbaks med ditt fredagssvep.En för mig alltid uppskattad i gång till fredagen. 👌🏻🤗

 4. Klart du ska ta hål i öronen. Gå till en piercingstudio för bästa resultat. Det är enorm skillnad mot förr när man skjöt in örhängena med pistol. Det blir snyggt och läker på nolltid!👂🏻🔫💎
  /Carina

  1. Jag har förstått att det är så man gör numera :). Min väns syster har nyligen gjort det, så kanske en ingång där och att jag får en spark i baken att fullfölja. Har ärvt så många fina örhängen som jag gärna skulle vilja använda.

 5. Så roligt att du är tillbaka på bloggen! Jag följer så klart ditt fina instagram men dina texter är saknade. Jag skulle gärna se, förutom dessa svep förstås, en koppling till butiken på så sätt att vi får en inblick i hur du tänker när du väljer föremål. Vad får ditt hjärta att klappa extra för just det föremålet, formgivaren, materialet eller tidsperioden. Hur du än väljer att göra så ser jag fram emot att få återvända hit till bloggen igen!

  1. Tack Pernilla för pepp och ett mycket bra förslag! Mina föremål ligger mig varmt om hjärtat. Jag skrev lite om det inne på Instagram i går, men kommer återvända i olika former till frågan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.