7 a week: Februari tar sin början

Jag märker att jag blir allt mindre dramatisk med åren. Cliffhangers och intresseväckande rubriker suddas ut och blir tämligen ointressanta. Här är jag liksom. Varken mer eller mindre. Jag skrev nyligen en artikel som skall vara med i Antik & Auktions specialtidning om loppis. Då kände jag att jag har saknat det skrivna ordet. Egentligen skulle jag vilja ha en ny sida klar med Bara vackra ting som paraply för butik och blogg. Det har jag inte ännu. Jag kör med min nya taktik. Gräv där du står. Vänta inte. Gör. Gå sedan vidare. Vad säger ni? Vi tar det härifrån. Så får vi se. Varmt välkommen tillbaka säger jag ändå med körsbärsknopp och skira pärlhyacinter. Det är den första dagen i februari. Snön ligger i drivor utanför. Ljuset börjar återvända. Mitt i det mörka som fortfarande håller greppet om oss. Men hopp ändå.

Några av mina sparade bilder på Instagram den senaste tiden. Jag har alltid tyckt om @marielouisedouglas stil. En begåvad inredare och stylist med ett eget signum som nu också har ett showroom där utvalda antikviteter och vackra saker samsas med egna tavlor. Här fastnade jag för tavelhägningen i de olika ramarna, även tomma sådana och färgskalan.

Som stora karameller dessa lampor som handblåses på Reijmyre glasbruk och snart lanseras av Salig Studio. Vacker färgskala även här – tar med mig inspirationen till inköpsrundor framöver. Så fint att kombinera glastoner.

Här har vi riktig vinter nu med massor med snö och kallt för att vara i Östergötland. Jag älskar det. Hög krispig luft och snöknarr under skorna vid de snabba promenaderna som jag nu verkligen har fått rutin i. Jag hoppas att februari kommer bli mycket av samma vara och att få fortsätta att känna flytet vid träning. Så jag längtar inte direkt ihjäl mig efter våren. Men det är klart. Stora svepande tunna klänningar lockar tydligen när det sparas ner saker. Med panamahatt och Palmgrensväska till. Det är ändå viktigt med visioner om vaccin, skira tyger och Skåneluft.

Missa inte denna pärla på Netflix. Avnjutes bäst i små doser liksom chokladpraliner och portvin.

Min kompis Carina på @bigfootc har börjat lägga upp lite saker till försäljning igen. Jag längtar efter att vi kan ses igen och haffade några snäckor till min egen samling.

Vårkänslor i Butik @baravackrating Varorna här är sålda, men jag lägger för det mesta upp saker till försäljning varje veckodag. Jag är så tacksam över den start som butiken har fått. Jag drömmer stort och arbetar hårt med urval, presentation och packning. Se där. Jag kan fortfarande. Så hoppas att vi ses här snart igen. Väl mött nya veckan!

15 comments

    1. Så fint att höra, Karin! Ibland behöver man sakna saker, lägga till och dra ifrån och staka ut nya vägar.

  1. Så rysligt glad att du är tillbaka! Saknat dina inlägg! Din blogg var din allra första blogg jag läste och delade din kärlek till Nansos omlottklänningar. Vår smak och stil har följts åt under åren. Hälsningar Camilla

    1. Nämen – Nansos omlottklänningar var inte i går jag tänkte på – men nu blev jag nästan lite nostalgisk! Min uniform ett tag och vilken kvalitet. Jag har sparat dem, men det känns nästan som om de tillhör ett annat liv :). Så roligt att du tycker om det jag gör. Det värmer!

Leave a Reply

Your email address will not be published.