7 a week: Hjärtlig vecka

Ute är det ett gnistrande snölandskap. Jag tycker så mycket om dig i denna skepnad, februari. Mina mest använda plagg för tillfället är ett par rejäla överdragsbyxor och en jacka med stor luva, båda köpta secondhand. Just plagg som är avsedda för kyligare väder brukar det vara välsorterat med i andrahandsbutiker. Skicket brukar även vara gott med tanke på att långt ifrån alla vintrar ser ut som den vi har i år, dvs mycket är inte använt så mycket. Även om vinterstämningen har sitt grepp vädermässigt, så är inspirationen ute på andra marker nu. Påsken kommer tidigt i år och min gula period på året pågår för fullt. Fint omslag på brittiska House & Garden.

I samma anda är det narcisstider. Det dröjer nog lite tills de rena påskliljorna tågar in, men som inspiration till de lite förbisedda standard-“tête-à-têterna” i mataffären. Några krukor i en blåvit terrin och man är hemma som hos @carlosgarciainteriors.

Blandning av hyacinter, tulpaner, narcisser och kvistar av Waldemarsuddes florist @kristinamariaohman Fantastisk jugendkruka och kloka råd om att låta narcisserna vara själva separerat i vatten ett tag för att få bort ett sekret som kan skada andra blommor.

Trivsammaste programmet just nu? Andra säsongen av brittiska Att inreda ett slott på SVT Play. Lättsamt, men ändå hög klass på kulturhistoria och bakgrund till de enorma godsen när Phil Spencer bland annat besöker Bleinheim. Rekommenderas varmt.

REKLAM FÖR EGEN VERKSAMHET

Butiken öppnade upp i dag med klassiska nipperaskar i Valentinesveckan här uppdukad på en silverbricka med persikokvistar i blom.

Ännu ett tips från bokrealisationen. Jag har lånat denna flera gånger på biblioteket, så nu slog jag till på ett eget exemplar. Årets loppisfynd redan? I alla fall årets loppishistoria när jag fyndade Gocken Jobs Rabarber för någon vecka sedan.

Svenskt Tenn anordnar virtuell visning i kväll med anledning av att man lanserar tre stolar av Josef Frank från arkivet. I en utställning visas hela stolsproduktionen. Jag bänkar mig naturligtvis med hopp om att få se glimtar från butiken. Så länge sedan jag var där nu och lät mig inspireras.

Väl mött nya veckan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.