Fredagssvepet 7/2021

Nog ligger allt vårkänslorna och spirar där under snön som nu långsamt börjar töa bort. Tänk att vi snart är inne i mars. I veckan köpte jag hem lite kryddväxter till köket vid ett snabbt besök på Blomsterlandet en udda tid. De har fina svenskodlade kryddor till bra pris denna vecka, där man ersatt den obligatoriska plastpinnen med information till en i trä som jag tänker spara till sådderna. Det är sådana små detaljer som ger ett mervärde.

I morse lyssnade jag på Billgren & Woods podd med Petit-avsnitt om vardagsporslin. Jag nickade till tankar om servisens återkomst, tryggheten i porslinet och mer bas i dukningen. Så mycket förankras i det man sätter fram på bordet varje dag gällande minnen och små stunder som blir stora. Fint. Skål från The Slow Hut.

Det lär knappast bli opera live i morgon kväll, men SVT Play är väl det underbaraste. Jag vet att när jag var liten drömde jag om att kunna välja vad och när jag skulle se något på televisionen. Ibland glömmer man bort vilka enorma tekniska landvinningar som faktiskt är här nu. Trollflöjten av Mozart tillhör den klassiska musik som jag lyssnar mest på. Möjligen inte det val som ger mest cred, men sådant står jag för det mesta över ju äldre jag blir. Nu sänds en föreställning från 2019 från Glyndebournefestivalen där man flyttat handlingen till ett brittiskt hotell i början av förra seklet. Jag skall definitivt titta och lyssna vid tillfälle.

På Sven-Harrys konstmuseum öppnar nästa vecka en utställning Modet lever vidare med utgångspunkt från Sara Danius garderob i samklang med samtida kvinnliga akademiker. I en porträttserie har sju kvinnor fotograferats i kläderna, bland annat Agneta Stark. I samband med utställningen auktioneras Danius garderob ut på Tradera – bland annat de ikoniska knytblusarna – till förmån för en minnesfond.

Väggbonaderna har puttrat ett bra tag nu. När det görs på detta sätt av Hannah Persson med Ingegerd Silow är det bara att göra vågen.

Tips från bokrealisationen

Mitt absolut bästa avsnitt i årets På spåret var när min hemstad var med som resmål, med bland annat Winnerbäckreferenser. Sedan fortsatte det i stor stil. Aldrig känner man sig så smart som när man äger i det programmet. I kväll är det final. First Aid Kit som husband är ju inte dumt det heller. Det kommer bli lite tomt på fredagskvällarna sedan.

REKLAM FÖR EGEN VERKSAMHET

Lite fint till köket från butiken i veckan. Nu laddar jag för påsken. Visst är man lite extra sugen detta år?!

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

6 comments

  1. Instämmer med Marianne, underbart att läsa dina inlägg här på bloggen ❤️
    Ha en fin dag !
    Hälsningar från Kalmar 😊

  2. Helgkänslan infinner sig direkt när man får läsa dina mysiga svep. Tack för att du delar dina tankar 💛

Leave a Reply

Your email address will not be published.