7 a week: Vårkänning

Är ni också sådana så att ni gärna ser tecken? Jag kan vara det, men nästan uteslutande när det passar in i det jag är ute efter. Lite som när jag läste horoskopen i Starlet när jag var yngre och tog till mig det som bekräftade. I förmiddags var jag och lämnade in paket. När jag satte mig i bilen började R.E.M:s klassiska Losing my religion spelas. Jag sjöng med och kände livet i mig. Sedan började det hacka. Det är ju knappast skivor längre, men något var uppenbarligen fel. Men jag bestämde mig för att inte byta kanal utan fortsätta att lyssna. Hack. Hack. I vad som kändes som tämligen långa passager. Men sedan slutade det och jag skrålade hela vägen hem. Tänkte att just så är det. Att man får försöka hålla i även när det är tungt, för sedan känns det ofta bättre och det lättar. Sedan fann jag årets första snödroppar med vårsolen i ansiktet. Se där. Ett tecken denna februarimåndag.

Jag fann en sådan fin röllakanmatta i helgen. Fantastiska fransar, ljus och med fält i milda toner av grönt, blått och syrenlila. Jag har ännu inte lyckats identifiera signaturen. Å är en välbekant mattmakerska, men A?

Jag fick vårkänslor och gjorde om uppe i min företagshörna med mer toner av svalare tenn, blått och gult. Det är det som gör att jag är en obotlig sakletare. Man vet aldrig vad man kommer att finna och vad det kan leda till i ens gestaltning.

I dag öppnar Svenskt Tenn sin utställning med Ingegerd Råmans nya produkter – bland annat ljusstaken som syns här. Så fint tillsammans med Wellpapp-skåpet i vitt, bambupinnarna i stolen och Frankt-tyget i bakgrunden.

Tips från bokrealisationen.

REKLAM FÖR EGEN VERKSAMHET

Jag har börjat plocka fram lite påsk till butiken. I veckan tror jag bestämt att det är dags för lite smått och gott.

Jag antar att jag är långt från ensam från att titta på Tunna blå linjen på söndagskvällarna. Och vi måste säga något om musiken. Så ruskigt bra. Jag ska låta Joy:s En sekund konkurrera med fåglarna i skogen och fånga lite sol till.

Med hopp om en fin start på veckan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.