7 a week: Februarifint

Det är fortfarande isande vacker vinter utanför fönstret. Tänk att vi fick en sådan fin och solig februari denna gång när vi så väl behövde det! Jag är knappast ensam om att ha varit ute mer än vanligt och njutit vinter. Mitt gröna öga har inte vaknat ännu. Växthuset är täckt av is och drivor framför dörren. I övervintringstältet går den lilla fläkten på nätterna för att stötta upp förvaringen av Medelhavsväxterna och pelargonerna. Jag har gjort beställningar på dahlior och luktärter. Bilden är från ett annat år, för nu är blomsläppen uppenbarligen hårdbevakade tillställningar där man måste vara på tå för att få tag på vissa sorter. Lite kluvet känns det. Otroligt roligt med det stora trädgårdsintresset, men samtidigt lite speciellt att säsongerna förflyttas så och att det blir vissa sorter som gäller när alla vill ha ungefär likadant i vaserna. Som gammal trädgårdstant som tar det lite lugnare, känns det kanske inte som någon katastrof att inte lägga vantarna på den aprikosa luktärten Piggy Sue som jag nog odlat alla år. Det finns så många andra. Låt alla blommor blomma, eller hur var det nu?!

Efter min praktvurpa på gatan utanför huset har jag mest gått i Ice Bugs denna vinter. Jag har aldrig varit någon som riktigt går igång på fina skor, men de här pralinerna var söta. Tipstack till Jenny. A.Andreassen

Den här lockurnan av Eva Jancke-Björk från Bo Fajans blir en riktig prisraket här. Det krackelerade godset är verkligen fint i kombination med blomslingorna.

Tips från bokrealisationen. Jag köper alltid några klassiker för omläsning, speciellt när omslaget är så här fint.

På onsdag börjar programmet Designhistorier på SVT. Det är samma format som Konsthistorier som gått förut – ett möte mellan en äldre och en nutida designer. Märta Måås- Fjetterström är en av ikonerna som är med och teman är matta, lampa, glas, mönster, klänning och hus. Det här ser jag fram emot! “Svarta trädgårdsmattan” av Måås-Fjetterström såld hos Bukowskis.

Fettisdagen i morgon. Årets härligaste bild är denna på Johanna Bradfords dotter Elisabet. Och jag tänker alltid på att min son Henrik skulle hetat Elisabet om han hade varit en flicka. Så fint namn.

REKLAM FÖR EGEN VERKSAMHET

I min butikshörna är det blommande kvistar, gula snören och många vackra saker på väg ut i landet. Varmt välkommen in!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.