7 a week: Vårrus

Så kom den då så där på allvar. Våren. Det blev en hel del växthusliv i helgen. Fokus låg på projektet att ge alla de gamla övervintrade dahliorna lite omsorg. Fyra stora jättar får helt enkelt ligga kvar i förrådet tills det är dags för utplantering, men de övriga lite mer hanterliga har fått jord i plastpåsar och sopsäckar. Dahlialivet blev aningen enklare när jag gick över till det istället för att sätta alla i krukor. Terapeutiskt med rejält med jord under naglarna igen bland några kryddväxter och pelargonsticklingar. Växthuset är aldrig så grusigt och jordigt som just precis nu, men det är i sin ordning innan den stora städningen då det mer går över till att vara rekreationsrum.

Jodå, det blev mycket häng även inomhus i det ommöblerade vardagsrummet som badade i sol. Känslan jag vill ha här är luftig veranda. Stilleben fortsätter att vara en viktig del i min inredning. Det är helt enkelt ett så fint sätt att säsongsförankra och att förändra med små medel. På spegelbrickan favoriter i tenn, ett uppdrivet ekollon och en nyköpt snäcka i kristall från loppis.

Lars Nilssons kollektion för Svenskt Tenn kom våren 2018 och är fortfarande en av mina favoriter. Jag tittar alltid lite extra på bilderna denna säsong och ser fram emot ett Tradera-inköp härifrån som bör komma denna vecka.

De stora auktionshusens visningar – här från Stockholms Auktionsverks Lilla kvaliten – bjuder ofta på bildmaterial där saker kombineras på ett inspirerande sätt. För mig handlar det inte om de specifika objekten, utan snarare om färg och materialmöten som laddas in i den mentala minnesbanken inför loppisrundor. Det är alltid fint att bryta klassisk antikt med mer grafiskt modernt.

I helgens skörd från taggen #jagminnsallaminaloppisfynd på Instagram – favoriten @emmathun som berättar om träskålen och vägen till loppis. Häng på ni med! Roligt att Maria Soxbo uppmärksammar taggen i sitt hållbara svep. Precis om Maria tror jag på storytelling och att förankra sina saker.

Själv valde jag att lyfta fram detta lilla bord som andas fina minnen från Skåne.

REKLAM FÖR EGEN VERKSAMHET

Jodå, jag hoppas på Skåne även denna sommar. Panama-hatten hänger redo här. I butiken firar jag in veckan med att packa upp bland annat denna väska. Perfekt till en dag på Österlen om jag får säga det själv. Och det får jag.

Varmt välkommen nya veckan!

5 comments

  1. Åh, i ditt förra inlägg hade du en bild som du tog för ett år sedan. I den är det en planteringslåda i grönt med knoppar som är så fin. Jag har letat efter precis en sådan, var har du fått tag på den?

    1. Den har min pappa byggt med en egen konstruktion efter inspiration från Ernst blomlådor. Googla på Ernst blomlåda så kommer de upp

      1. Wow, vilken pappa du har! Får man låna honom? Hälsa honom att de är fantastiska. Vet du var han fick tag på knopparna? Eller har han gjort dem själv med? Tror att jag kan fixa resten mha av Ernst ;-). Tack för tipset!

        1. Sorry för sent svar. Knopparna köpte han på en lokal hobbyaffär. Kanske värt att hålla utkik i sådana? Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published.