Välkommen på Valborgsfirande

Vad säger ni? Skall vi fira tillsammans digitalt denna Valborgsmässoafton? Här i mitt landskap gick man ut med en skarpare ton i restriktionerna denna dag som annars brukar spira med hopp och förväntan. Sköna maj välkommen även denna gång. Naturen skänker vissheten om att vi har allt framför oss, men svärtan finns som ett högst påtagligt stråk. Vi får göra det bästa och försöka se fram mot sommaren som väntar.

Jag börjar med att gå ut i trädgården och göra en bukett till vårt bord. Julrosen blommar så fint nu, tillsammans med kungsängsliljor, narcisser, hyacinter och så tar jag kvistar från Svartvinbärsbusken. Jag sätter allt i flera olika vaser som jag lånar från Bara vackra tings-butikshyllor. Vet ni förresten att jag stod och tryckte näsan mot en lokal för några dagar sedan? Det fanns redan en verksamhet där, men oj vad det satte igång tankar och visioner om vad jag skulle vilja göra framöver med butiken.

Ska vi prata lite innan vi sätter oss ner? Vi kan väl bubbla om våra drömmar en stund tillsammans med pärlande dryck i Simon Gates gultonade glas. Salut för våren och för oss! Stockholms Auktionsverk

Då sätter vi oss till bords. Jag bjuder på Ramslökssoppa till förrätt. Jag hittade ett så gott recept från kökschefen på Lilla Bjers på Gotland förra året. Hoppas att ni tycker om det lika mycket som jag.

Vi hjälps åt att duka ut finheterna till huvudrätten och börjar med mitt nya sparrisfat från 1894 och Rörstrand. Klart att de gröna delikatesserna skall serveras med stil! Stockholms Auktionsverk

Vi äter på den stora fiskservisen från franska Sarreguemines. Här är det klassisk lax med rikligt med citroner på, smörstekt färskpotatis och kall sås. Hoppas att det skall smaka! Stockholms Auktionsverk

Ni var snälla som sjöng med när jag stämde upp i Hellströms Valborg. Det är något med att vagga tillsammans till de tonerna – ett stråk av vemod, men ändå med glädje. Ni var även snälla när ni berömde min klänning i Josef Franks Primavera. Ska man stå och frysa vid elden så skall man göra det med stil. Stockholms Auktionsverk

För nu går vi väl mot elden när mörkret börjar sänka sig? Visst är vi redo för vårtalen. Karin Boye. Knopparna som brister. Vintern rasat ut. Alltid med ett mått av det sentimentala. Men ändå så tryggt och fint på sitt sätt. Bukowskis

Har vi resignerat inför de isande vindarna eller kör vi med förnekelse och omfamning av “det är ju ändå vår”? Jag påminner er om en av mina Lindgren-favoriter Madicken på väg till elden. Och ena sandalen på vift. Bukowskis

Jo, visst blev det traditionsenligt riktigt kyligt trots de stigande flammorna mot skyn. Vi går in igen och dukar upp te i Arthur Percys Grand. Gult så här på Valborgsmässoafton. Stockholms Auktionsverk

Sedan slår vi oss ner på verandan i klassiska Skrindan-fåtöljerna av Kerstin Hörlin-Holmquist klädda i Gocken Jobs Rabarber och äter årets första rabarberpaj. Så pratar vi om nästa Valborgsmässoafton. För visst kommer det många fler. Tack för att ni kom!

Jag önskar en fin Valborg!

4 comments

    1. Tack! Så roligt att höra! Trenchcoat är verkligen ett av vårens plagg för mig. Ha en fortsatt trevlig helg!

    1. Tack snälla du! Vad kommer först – sparrisfatet eller herrgården :)?! Jag har en liten italiensk skål med sparrisar – fin bara i sig på våren. Ha en fortsatt fin helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.