Lördag med blåvitt av Allan Ebeling för Bo Fajans

Sköna maj välkommen med såväl sol och uteliv, som moln och The Savoy i soffan. Rekommendation om man tycker om det urbrittiska, där man får häpna lite över den dekadenta lyxen som fortfarande finns och kanske drömma lite om att dricka Afternoon Tea i de anrika salarna någon gång.

Afternoon Tea här hemma i soffan som sagt med invigning av nyfyndade assietter från Bo Fajans och Allan Ebeling. Jag hade med dem i en spaning med loppistendenser inför förra sommaren. Jag är mycket förtjust i de böljande formerna, det handmålade och bården som viskar om rokoko.

Det är lätt att se att förebilden är klassiska fajanser från 1700-talet, där man på Bo Fajans medvetet låtit glasyren krackelera för att efterlikna det äldre. Växjö Auktionskammare

De böljande formerna ses även mycket i Arthur Percys formgivning för Gefle, där det har skett en stor uppvärdering på marknaden. De celadongröna fruktserviserna säljs för höga priser, men Allan Ebeling är ännu lite mer av en doldis för auktionsköpare. Stadsauktion Sundsvall

Det är svårt att inte tycka om formerna på den skålen. Fruktservisen finns även i andra färger – fina de med – och jag tänker mycket snart servera rabarberpaj på mina assietter. Vårkänsla. Växjö Auktionskammare

2 comments

    1. Visst har det något inneboende somrigt och sirligt över sig. Fint på utebordet tänker jag

Leave a Reply

Your email address will not be published.