7 a week: Vackert nu

Denna försommar skall jag verkligen njuta av alla syréner. Förra året frös varenda blomma bort natten till min mormors begravning. Vi har sju buskar på tomten. De lila klassiska kommer först. Det är doften av förhoppning och att allt ligger framför oss. Ljuvligt.

Artilleriet har uppdaterat sin klassiska Linnékaraff med bubblor till denna variant med spiral. Det är intressant att se hur tendenserna går mellan det nytillverkade och det som finns vintage. När det bubbliga glaset boomade trendmässigt med karaffen och Dagg-vasen märktes en ökad efterfrågan även secondhand. Just “Swirl” är ett begrepp vintage – framförallt när man talar om åttiotalsinredning med bland annat populära koppar i glas. När jag ser denna nya karaff tänker jag bland annat på Signe Persson-Melins klassiker för Hovmantorp.

Nya auktionskataloger att bläddra genom med Bukowskis Important Spring Sale. Man lär sig alltid mycket, får inspiration och njuter av allt det vackra. Här Helene Schjerfbecks “Marta dansande (Svart kjol)” Mästerligt utfört 1917.

Jag håller alltid ögonen öppna för Reijmyre-glas östgöte som jag är. Det antik-slipade är inte direkt vanligt förekommande på loppis, men i helgen hade jag tur att finna en skål. Tycker att mönstret är så klassiskt fint. Vinglas står på önskelistan – någon gång.

Så har vi sett klart på Netflix The Serpent om seriemördaren Charles Sobhraj. En mångbottnad spännande historia. Det känns möjligen lite märkligt att skriva om kläderna när det handlar om händelser med verkliga offer, men sjuttiotalsestetiken är fulländad och sevärd.

På önskelistan – Klöverbricka/Svenskt Tenn

Salig Studio lanserar snart sina handblåsta lampor med sidenskärmar. Jag sparade ner den här bilden som inspiration eftersom den sammanfattar mycket av det som känns nu när det gäller vintage-spaningar. Skulpturalt, tenn, färgstark grafik, björk och textil med råsidenkänsla.

Med hopp om en fin vecka!

Leave a Reply

Your email address will not be published.