After work den första måndagen efter sommarledigheten

Kvällen nalkas denna måndag mitt i augusti när vardagen är tillbaka med full kraft. Känslan av att bli den lilla flickan som väljer papper till sina skolböcker är stark. Nya tag efter sommaren. Planer och förhoppningar. Starten på något nytt. Eller fortsättningen. Skrivbord 1022 av Josef Frank Svenskt Tenn

Jag plockar ihop sakerna på mitt skrivbord med loppisköpta ting som brevkorg, pennvässare, sax och häftklamrar. Ska vi fira in öppnandet av min butik på Instagram – @baravackrating – sedan? Varmt välkomna!

Jag svidar om till en gul blåsa från Pierre Cardin. Augustivädret är sådär. Ibland får man skapa sitt eget solsken. Stockholms Auktionsverk

Än väntar vi med strumporna. Stockholms Auktionsverk

Varje sensommar återvänder jag till Josef Franks mönster Aralia i en väska som aldrig är finare än just precis nu Stockholms Auktionsverk

Ni får hjälpa till med maten som bjuds – nyskördad kål är huvudingrediensen, tillsammans med valnötter, citron, vitlök, parmesan, krutonger, pasta och pancetta för de som behagar. Ett stort fång solrosor välkomnar på köksbänken.

Lite bubblande i klassiska remmare kanske? Stockholms Auktionsverk

Vi dukar bordet med den rustika klassikern Old Höganäs för visst börjar suget efter det mer murriga komma nu med sensommaren? Servisen formgavs av John Andersson för Andersson & Johansson i Höganäs och presenterades på den stora H55-utställningen i Helsingborg 1955. Godset med den enkla pärlstavsdekoren belönades 1961 med utmärkelsen Svensk Form, men försäljningsframgångarna kom först senare under 1960-talet och framförallt under 1970-talet. Bukowskis

Efter middagen flyttar vi ut till växthuset där det dukas upp med te och paj med björnbär från busken som växer som en galning i trädgården. Så roligt det var att höra om alla era planer inför hösten! Vi avrundar med ett litet formgivarquiz där vinnaren får ta med sig några Johnson Bros-koppar från bordet. Tack för att ni ville vara med på min After Work. Vi ses väl snart igen?

signature

10 comments

    1. Tack! Så roligt att du gillar! Det kommer mera i samma stil framöver för det är väldigt kul att sätta ihop dessa inlägg.

  1. Så vackert ihopsatt i både bild och text. Måste genast plocka fram min egen Aralia-väska nu. Tack för härlig inspiration!

    1. Tack! Så roligt att höra! Jag känner mig redo för att börja skriva mer och hoppas på kontinuitet i inspirationen här framöver. Jag ska hänga min nere i hallen nu också. Blir glad av att se den!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *