Butik Bara vackra ting: inspiration, kunskap & säsong

En av mina bärande idéer med mitt koncept Bara vackra ting är att erbjuda handplockad vintage, men även att inspirera, ge kunskap och att förankra i säsong. I förlängningen önskar jag att kunna göra det i ett showroom eller liknande, men för nu får jag utveckla tankarna i digital form på denna plattform. Så varmt välkommen till Butik Bara vackra tings kundkvällar! Visst vill ni komma och titta runt lite, inspireras, lyssna på föredrag och dricka lite te tillsammans? Jag ser fram emot att se er!

Innan frosten börjar vi med att göra egna arrangemang i gamla soppterriner. Antingen tar ni med en egen ur skåpen eller så tar ni en från mina förråd. Trädgården står i blom med dahliorna i högform och jag tar med arbetsmaterialet. Vi leker fram arrangemang tillsammans med utgångspunkt från säsongen.

Nästa gång fokuserar vi på köket med lite historik kring våra vardagssaker och materialkunskap. Till tekannan serveras en äpplekaka.

Så har vi ett tillfälle kring det dukade bordet i säsong. Tips & trix som förhöjer och gör höstmiddagarna vackra.

I serien historia och trend har vi kommit fram till rottingen. Hur har dess popularitetskurva sett ut genom åren? Hur tas materialet fram? Vad känns extra mycket nu?

Alla vill vi göra mysigt hemma nu när blickarna riktas inåt igen efter tillvaron ute. Hur kan man med enkla medel få till en ny säsongskänsla hemma? Hur arbetar man med det man redan har i sitt hem? Vad kan andrahandsmarknaden erbjuda för klassiskt hygge?

Dags för min dragning och peptalk: “Klassiskt mode second hand – att börja närma sig galgarna”. Förutom att vara ledsagare i djungeln talar vi om husmorstips kring att underhålla, reparera och fixa till. Kanske kommer en skräddare på besök med insiderkunskap.

I kväll har vi tema Signe Persson-Melin med historia, design och utvalda favoriter.

Vem står bakom allt porslin? Vi tittar på historia, utvalda formgivare och fabriker samt hur man känner igen olika kvaliteter.

Så trevligt vi skall ha det! Jag passar på att fråga om det är något särskilt som du skulle vilja se mer av här. Skriv gärna en rad, mejla [baravackrating@gmail.com] eller skicka ett DM på Instagram @baravackrating. Det vore så roligt att höra om era önskemål!

4 comments

  1. Så fantastiskt inspirerande! Nästa gång tar jag med mig en kopp te och läser långsamt. Min dotter använder i alla fall några av mina sparade godbitar till kläder från 80-talet och så mina äldre väskor. På den tiden var inte Mulberry så kostsamt så det finns några att välja på. Tänk att det har varit svårt (i alla fall för mig) med vintagekläder men redan använda smycken har alltid varit en självklarhet.

    1. Tack, Karin! Härligt att höra om dotterns återbruk. Tacksamt att ta fram kvalitet ur garderoben. Jag tror mycket på förebilder. Det är fortfarande så mycket retro när det gäller secondhand-kläder. Jag vill se mer klassiskt dammode. Ska försöka dra mitt strå till stacken i frågan

Leave a Reply

Your email address will not be published.