Triss i nytt: For the love of second hand

Inte visste jag när denna dag nalkades att jag skulle ha en merinoull-tröja från J.Crew i tvättmaskinen nu i kväll… J.Crew Lookbook Fall 2021 [Passa på att titta lite extra i secondhand-butikerna nu när många hänger ut höst- och vinterkläder. Jag tittar alltid efter klassiska plagg och efter bra material]

… och servetter i Draken av Signe Sohlman för Almedahls på tork… Helsingborgs Auktionskammare [Signe Sohlman (1854-1878) var textilkonstnär och tecknare. Mönstret från 1876 med fornnordiska förebilder tecknades för linnedamast och blev prisbelönt vid världsutställningen i Amsterdam 1877. Det finns fortfarande i produktion, nu i bomull, hos Almedahls]

… samt en shoppingbag från Harrods hängandes på tamburmajoren i hallen. Perfekt att ta med som extraväska i bilen till ärenden. Så kan det gå på second hand.

For the love of

2 comments

  1. Wow vilka fynd! De verkar finnas riktigt bra secondhandbutiker i din omgivning, här där jag bor finns mest skräp (ex Ikea muggar) så det är mycket sällan jag köper med nått hem.

    1. Tack! Tro mig, det är ungefär detsamma här. Sedan jag började gå mer på loppis handlade det om att utveckla tålamod, ha timing och att gå mer på kvantitet än kvalitet när det gäller besöken. Sedan är loppisgräset alltid grönare på andra sidan :). Hoppas ändå att du fortsätter att titta second hand på olika arenor. Trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.