Bara vackra ting & Weekends: Tredje helgen i september

Tredje helgen i september nalkas. Efter den ljuva senkomna sensommarvärmen, känns det nu som om hösten har anlänt på allvar. Jag tar på mig mina nya tofflor och tänder upp ljus med solrosbukett på bordet. Skiften i säsong är inspirerande och även fyllda med visst vemod. Jag börjar med att blicka mot den eviga inspirationskällan Estrid Ericson. Svenskt Tenn firade sin grundares födelsedag i veckan med denna fina bild. Ett unikt öga för tingen, arrangemangen och att sätta samman till en helhet som aldrig upphör att trollbinda mig. Svenskt Tenn

Fantastiskt bokstöd i tenn, möjligen av just Estrid Ericson, är på väg att bli en prisraket hos Bukowskis. Svenskt Tenn tenn är verkligen hett på auktionsmarknaden och har dragit med sig tenn av andra tillverkare. Jag har alltid varit svag för materialet. Det är så vackert och tacksamt med sin patina som inte behöver putsas.

Estrid Ericson står bakom många av de smycken som säljs hos Svenskt Tenn. Nu tittar jag lite extra på örhängena, efter att ha fått upp intresset. De här snäckorna är så fina. Upp på önskelistan.

På önskelistan finns även ett besök på Nordiska Museets nya utställningNordens Paris. Om NK:s Franska damskrädderi 1902-1966.

Sömnad och broderi på hög nivå. Erik Holmén, Nordiska museet. Pressbild

Alltid tid för te för min del. Men nu blir jag sugen på höstens smaker igen – bland annat den klassiska päron- och ingefärskakan från denna bok.

REKLAM FÖR EGEN VERKSAMHET

Allt det vackra på en gång hos Butik Bara vackra ting denna fredag. Vad sägs om engelskt porslin, klassiska slipade glas av Vicke Lindstrand som jag själv använder varje helg och en tung mässingsljusstake från Ystad Metall? Varmt välkommen in!

Jag har lite kvar av mitt reprisrace av Downton Abbey, men sedan lär det bli tomt. Jag funderar på att se om HBO:s Succession innan den tredje säsongen har premiär senare i oktober. Jag var inte först på bollen och det tog ett tag att komma in i serien, men så välspelat, intrigerande, maktspelande och oemotståndligt vanebildande.

Traditionellt insjungande av hösten. Nu är den här.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.