Oktober kom och gick

En mild och ljus oktober kom och gick. Efterhängsna förkylningar formade månadens energier. Det blev många stunder med filt om benen, den stora kannan te och skålar med honungskokt frukt i siktfält av favoriten solrosen Double Sun King. I väntan på att den stora apelsinsäsongen drar igång är mitt standardmellanmål honungskokta päron som blandas med pistagenötter i en skål med grekisk yoghurt. På toppen hackas några rutor mörk choklad som smälter lite medan man fixar med te. Som en lättare variant av den klassiska desserten Päron med After Eight.

I denna skrivhörna sitter jag och arbetar med min kära #butikbaravackrating. Jag är så glad över varje order som kommer in. För så är det att handa av ett mindre enmansföretag. Det betyder så mycket att få förtroende att leverera till alla er som köper min handplockade vintage. Snart ser jag fram emot att få plocka fram advent i butiken.

Jo, jag köper saker till mig själv, även om jag numera mest handlar åt andra. I oktober har det framförallt varit kläder, då secondhand-butikerna skiftat skepnad i säsong. Här en fin tweed-kavaj, en klassisk tunnare ullfilt och en lampett som jag behöll själv för ljusmyset som verkligen är en realitet nu.

Frosten dröjde tämligen länge i år, vilket har gjort att det har gått att plocka blommor ute i trädgården. Nu är det mesta borta, vilket bara känns oändligt skönt. Denna tid på året går jag i grön dvala. Den sista tiden i växthus och trädgård går på ren vilja. Tänk så roligt detta spår blir sedan när våren nalkas. Men för nu. Tack för denna säsong.

Det har varit pumpa – och plommontider. Jag har gjort marmelad av en stor påse från makens barndomshem samt några mjuka kakor.

När jag var som mest under isen under min filt, fick jag akut sug efter Advent och allt som hör till den tiden. Jag lusläste den stora högen av alla sparade julnummer, lyssnade på Billgren & Woods november- och december podd flera år tillbaka, tog fram böcker om amaryllisar och hämtade resolut en ängel ur skåpet samt satte upp ett stjärnhänge på lampetten. Där bland gängliga pelargoner räckte den inspirationen. Ge mig någon vecka så är jag helt i denna stämning. Adventsförväntan är ju en av mina inspirationshöjdpunkter under året.

REKLAM FÖR EGEN VERKSAMHET

November inleds skulpturalt i butiken. Varmt välkommen in!

Med hopp om en fin start på veckan!

One comment

  1. Saknar dig och dina fredagssvep. Hoppas att du hittar tillbaka hit igen. Har fått så mycket inspiration och mysig läsning från din fina blogg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.