7 a week: Vårvinter

Let´s do this! Varmt välkommen! Vi tar det från här med tankar om utveckling av sidan i samklang med butiken och livet på Instagram – @baravackrating. Med snödropparna under ett täcke av just snö, eviga virusloopar och en tid när man nästintill får en chock när man råkar få syn på sin spegelbild i ett obevakat ögonblick på en loppis – det är kanske då man som mest behöver en riktning framåt. För sommaren, den kommer som det sjungs i hörlurarna på mina promenader.

Innehåller reklam för egen verksamhet/ Butik Bara vackra ting

I helgen har jag plockat fram lite påsk uppe i min studio. Jag har inrett ett rum på övervåningen till en kreativ plats för mig och butiken. Björkriset får stå utan vatten för nu, men med några skimrande glasdroppar och tussarna av ull som jag gjort tillsammans med en vän. Påsktuppen från Svenskt Tenn är framme. En kär present med en kul historia om att den är modellerad efter vindflöjeln till Estrid Ericsons sommarhus Tolvekarna.

Jag köpte även några myrtenträd förra veckan när Blomsterlandet hade kampanj på Medelhavsväxter. Tips för de något svårskötta fagra träden:
 • Om du vill ha kvar den mindre jordvolymen ha dem någonstans där du har koll på dem. De torkar ut snabbt.
 • Sänk ner hela innerkrukan i vatten och låt dem dra tills de är riktigt tunga
 • Plantera gärna om i mer jord. Jag gör inte det eftersom jag tänker ha dessa i växthuset och ute sedan. Där trivs de betydligt bättre än i torrt inomhusklimat
 • Vid varje vattning – ge kronan en ordentlig dusch av vatten med blomspruta.
 • Ett alternativ till Myrten är kusinen Myrsine som är mycket mer torktålig och lättskött, men har en liknande form.

I butiken finns just nu tre Gustavsberg-krukor med Liljekonvaljmönstret till salu, liksom träljusstakarna Tolvorna som tidigare såldes på Hemslöjden. Övrigt på bilden är sådant som tillhör min studio.

Påskpynt kan lika gärna kallas vårpynt tycker jag. Det finns något hoppfullt att plocka fram det nu och inte bara i påskveckan. Enklast möjliga här med ett litet rede av bast, några videung och små vaktelägg. I träskålen samlas ägg av sten som är framme året runt, men som får lite extra stjärnglans i dessa tider. Det finns ett set med tre ägg i butiken, men dessa är studions.
Helgen då? Melodifestivalfinal så klart. Det blir inte roligare än vad man gör sig, så vi har kört mellokväll varje lördag nu ett tag. Loreen så klart. Utan någon som helst konkurrens. Man ska passa sig för att förkovra sig i kommentatorsfält på nätet, men jag hamnar där ibland vilket i och för sig är upplysande för hur en del vindar blåser. Man kan tänka att en vinst i en meloditävling där människor får rösta känns tämligen rättvist, men den mängd konspirationsteorier, kvinnohat och viljan att trycka till någon på alla sätt som frodas – man blir lite stum. Inredning från hylla i studion. Ballerinan är till salu.
Intresset för smycken tog mer fart när jag tog hål i öronen som fyrtionioåring. Tänk så kul det är med örhängen! Det har dragit med sig användning av mer smycken överlag och mer utforskande av utbudet second hand. Nu är man även så gammal att det där med att ha “finsmycken” är lite lagt åt sidan. Det är bättre att använda det vackra så ofta man bara kan. När jag fyllde femtio i somras fick jag en vacker ring och den har jag på mig varendaste dag. Argentaskålen med den fina fisken är till salu i butiken. Alla smycken är privata.
Som sagt – man är väl sitt vackraste jag så här i vårvintern, men det är som det är. Inte blir det tråkigare av att trotsa den känslan och ta på sig en chockrosa klänning. Ännu en fördel med second hand. Man blir så mycket modigare! Det är lätt att välja säkra kort vid investeringar, men när det hänger en skräddad rosa Camilla Thulin-klänning på loppisrundan, ja då har man lättare att gå på en annan linje. Det här kommer bli en välanvänd favorit känner jag. Och kul med färg!

Med hopp om en fin vecka!

19 comments

 1. Va roligt att du bloggar igen. Har saknat dina inlägg, listor och musik och recept och i princip allt. Tack för att du är tillbaka.

 2. Äntligen kan jag läsa nytt på din blogg igen!!! Men jag är också en läsare som gillar att bläddra tillbaka i bloggen, njuta av gamla tips och inspiration.

 3. Åh, vad roligt att den blogg jag följt längst av alla vaknar till liv igen! Välkommen tillbaka!

 4. Otroligt trevligt att läsa inlägg från dig igen, varmt välkommen tillbaka verkligen !!!
  Är inne på din sida varje vecka med förhoppningen att du skriver igen .. och vips ! Den som väntar på ngt … osv
  Varma vårhälsningar / Petra i Kalmar

 5. Så härligt, rofyllt och upplyftande det var att få läsa din blogg igen Weronica. Du inger hopp och jag fick en längtan efter att åter börja blogga. Vägen dit må vara lång men du har tänt en gnista.
  Tack för fin text och härliga bilder🙏

 6. ÄNTLIGEN! Jag har gått in här VARJE dag sedan ditt senaste blogginlägg för att se om det kommer en uppdatering! 🙂 I ren vana när jag gör mitt vanliga blogg-svep. Och nu äntligen! Så kul, vilken lyx 🙂 Kram

 7. Jag är så glad att du börjat skriva här igen! Jag har också, likt många här, gått in på bloggen för att se om det möjligen har kommit något nytt och så helt plötsligt fanns det där! Medan jag har hoppats och väntat, har jag läst tidigare inlägg och inspirerats om och om igen.
  Välkommen tillbaka!

Leave a Reply

Your email address will not be published.