Bara vackra ting: & Weekends

Tusen tack för det varma mottagandet här på bloggen! Jag trodde aldrig att ni skulle vara så många som skulle ta er tid till att kommentera, men kanske är min känsla rätt att vi längtar efter det lite långsammare tempot och sakerna som består till skillnad mot det snabba. På ett sätt känns det som om jag aldrig har varit härifrån, på ett annat sätt känns det lite ringrostigt. Som sagt – vi tar det från här och sveper fram en fredag som i gamla fornstora dagar.

Signe Persson-Melin är en av mina absoluta favoritformgivare som jag har återkommit till här på bloggen ett antal gånger. Jag var lite äldre när jag på allvar tog mig in i stilen och kanske behövs det årsringar för att på allvar förstå det geniala i enkelheten. Jag minns exempelvis utställningen i Värnamo 2018 som tog ett samlat grepp på konstnärskapet. Jag har glädjen att ha ett antal föremål av Persson-Melin. Ovan syns krukan Palissad från Byarums Bruk. Persson-Melin avled förra året och nu auktionerar Bukowskis ut delar av hemmet i auktionen Ett liv fullt av formgivning. Det är vackra ting från den egna produktionen i samklang med andras formgivning. Helst skulle man ha velat se allt i ett sammanhang i hemmiljö. Nu får man pussla samman delarna och tänka sig en helhet. Det finns så mycket inspiration att hämta framförallt i kombinationerna av tingen. En estetik som för min del är lätt att tycka om och att känna beröringspunkter med.

Det är helt omöjligt att välja ett föremål från katalogen, men jag lyfter fram en enkel ljusstake som på många sätt sammanfattar det som är Signe Persson-Melin. Det formstarka i handens verk – ett ting med utstrålning!
Ett helt annat uttryck återfinns i Bukowskis auktion Ett liv – En privat samling fashion . Här går en kvinnas garderob under klubban och det är inte vilka objekt som helst, utan en uppvisning i lyx och flärd. Kläder som konst? Det är lätt att falla för bilden av den magnifika rosa Chaneljackan i kombination med Mats Theselius stol.
Hemmet som tillhört samlaren finns även det ute till försäljning genom Historiska Hem [  FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD] Även här är det en uppvisning av högkvalitativa objekt som komponerats med fingertoppskänsla. Inspirationen är fri, även om detta ligger långt ifrån vad de flesta kommer i närheten av. En feminin kombination med dovt grönt, rosa och crèmefärgat skinn kan omsättas i olika prisklasser.
Även i hemmet syns flera samlingar, bland annat Wilhelm Kåges Argentaporslin. Tittgodis från Fredrikshovsgatan hos Historiska Hem.
Isande vindar här hos mig igen, men i helgen skall luktärtsfröna ner i sina krukor. Mitt gröna öga har inte riktigt vaknat, vilket säkert har en hel del med kylan att göra. Nu får det gärna bli vår på riktigt.

Helgens läsning: Aktuellt nummer av Antik & Auktion som är riktigt bra. Om man vill ha något lättsamt att titta på, men som samtidigt har hög klass på scenografi och visar på tiden som sådan rekommenderas tyska Drömmarnas hus på SVT. Och säg vem gör väl covers eller Portrayals som Ane Brun?
Vårlängtan i en bild. Det är dags nu, eller hur?!

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

5 comments

  1. SÅ glad för att du är tillbaka♥️♥️♥️ du är mitt allra bästa magasin! Bästa fredagspeppen! Puss & kram! /Lisa
    (137milfrnorrtillvast)

  2. Håller med, du får till de bästa och mest inspirerande fredagspotpurrierna!
    Härligt att du är tillbaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.