7 a week: På spaning efter våren

Vädret gör sitt till för att det är svårt att tro att vi är långt inne i mars. Ibland påminns man. Solljus som värmer en liten stund. Tid att förodla luktärter och bereda plats på fönsterbrädan för sådder. En första tussilago som står och hukar sig i diket, liksom tveksam att veckla ut sitt gula. En härdad nordbo som är på spaning efter våren.

Nog lockar trenchcoaten där på hängaren i hallen, men än får vinterkappan åka på. Men säg den som inte ser fram emot sopade gator och doften av vår. Eftersom jag har börjat blogga igen kör jag traditionsenligt den här gamla Burberry-reklamen. Ni som vet, ni vet. Vårdagjämning ändå, så hoppet lever.

Elsa Billgren har varit i Paris. I den sinnesstämning som jag är i nu, njuts det bildledes av storstadspuls, strosande i vintagebutiker, finklätt på stan´ och vårstämning.
Jag har börjat försöka få mer kontinuitet i att fylla mina söndagar med mer kultur av olika slag. Jag går ofta en lång runda med klassisk musik i hörlurarna, läser en bok och lyssnar nästan alltid på Stil i P1. I går vankades det ett avsnitt om Jean Cocteau. Jag började googla biografier och böcker och hamnade bland annat på tjusiga bokomslag till Les enfants terribles. Avsnittet berör även drag artisten Barbette som gjorde succé i tjugotalets Paris. Jodå, jag har fastnat i Drag Race Sverige på SVT. Det kan vara det lyckopiller man behöver i väntan på våren.
Långsamt öppnas det gröna ögat igen. Jag är alltid lite motsträvig så här års, innan trädgården blir allt som jag vill ha. Ändå fint med jord under naglarna igen i ett kallt växthus.
Det senaste tillskottet till studion är detta fat av Arthur Percy från Gefle Porslinsfabrik. Art deco-damen får påminna om styrka och kraft i stort och smått – här tillsammans med lite påskplock och örhängen till sommaren.

REKLAM FÖR EGEN VERKSAMHET – BUTIK BARA VACKRA TING

Jag plockar fram våren i butiken med vackra krukor, ljusstakar till påskbordet, den sötaste lilla haren och fint till påskgodiset. Varmt välkommen in på Instagram – @baravackrating

Väl mött nya veckan!

3 comments

  1. Vad roligt att du har börjat blogga igen! Jag har inte varit aktiv på Instagram på ett gäng år, men har tittat in här då och då i hopp om ett nytt inlägg. Glad vår på dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published.