Höststil i andra hand

Jag är nog inte ensam om att tycka att den tidiga hösten är den absolut roligaste när det gäller kläder. Det är lite mer påklätt, men en solig dag kan man fortfarande ha uppknäppt och lite nättare skor tillsammans med solglasögon och sommarväska. Jag köper de allra flesta av mina plagg second hand, så också några nytillskott till denna höst. Klassiker att använda i många år.

Jag är framförallt materialjägare second hand. Jag läser på etiketter, känner på kvaliteten och provar hur plagget faller på kroppen. Märken är också en vägledning, men inte bara. Tweed är en höstklassiker. Bingo är att finna plagg uppsydda av tyger från skotska Harris Tweed. På damsidan har såväl Newhouse som Nygårdsanna använt deras tweed. Här har jag på mig en äldre Newhouse-kavaj. Det är även värt att titta på herravdelningen för tweed-kavajer då det finns ett stort utbud. Där blir dock passformen en annan.

Så är även fallet med herrskjortor. Antingen köper man en stor storlek som blir riktigt oversize hela vägen eller så håller man utkik efter mer slim fit som närmar sig damstorlek. Proportionerna är annorlunda av naturliga skäl med längre ärmar och smalare vid höfterna. Jag tycker om att använda klassiska pärlor till för att få till det feminina.

Ett av höstens bästa köp är denna engelska herrtrenchcoat. Man känner kvaliteten på tyngden i plagget. Så fina detaljer och även fodrad vilket gör att den får att bära längre på säsongen. Trots en mindre storlek, blir det oversize vid axlarna och hålen i skärpet räcker inte riktigt till. Här tycker jag att det fungerar. Jag tycker att det är snyggast om man inte drunknar i en stor modell, utan att det finns en viss form.

Vi får väl se hur många soliga höstdagar vi har kvar, innan det blir vinterkappa för hela slanten. Här hade vi frost i natt igen, så visst närmar sig en betydligt kyligare årstid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.