& Weekends: Sista helgen i oktober

Varmt välkommen till fredag här inne på bloggen! Det är hög tid att driva upp små ekar. Jag har ett antal på lager mellan fuktad bomull i en skål. Det är det sätt som hittills har varit mest lyckosamt för min del. Ekollonglasen från Svenskt Tenn är vackra klassiker. Nu lanseras även ett löv i plexi och en liten mässingsskulptur. Fina båda två. Jag är mycket svag för formen av ett ekblad.

Jag tillbringar den mesta tiden med att röja, organisera och flytta hela mitt Morrisrum. Där inne har jag haft lager till butiken, allt packmaterial, dator, skrivbord, en stor bokhylla med såväl böcker som familjearkiv och en skänk som framförallt innehåller mycket från när barnen var små. Det är ett mastodontprojekt minst sagt, men kommer bli bra när allt är klart. Lagret skall upp en våning och i Morrisrummet skall jag bygga en butik till mitt Bara vackra ting. Man tager vad man haver, men roligt att segla i väg i tanken. Jag får återkomma här med moodboard.

Säsong för päron och lök. Jag letade bland äldre höstbilder och blev akut sugen på en klassisk löksoppa. Det får det bli i helgen. Jag gör enligt Anna Bergenströms recept med bröd och cheddarost på. Mums.

Vackrast i veckan – Dame Maggie Smith för Loewe.

Om jag har oändligt många tidningar, tidningsurklipp och böcker som behöver gås igenom i Morrisrummet? A thousand times yes.

Så jag vet vad jag gör denna helg kombinerat med loppislördag, äppelpaj och fix med det sista i trädgården. Det är samma visa varje år. Jag kan inte nog vänta med att stänga till om utelivet nu. Jag är så klar med det. Väck mig i mars. Då är trädgård kul igen.

När jag var i Nyköping i våras för utställningen om NK stod jag i butiken och kastade ögon på denna ljusstake. Det blev inget köp, men när den stod på loppis i veckan slog jag till. Jag har redan använt den mycket. En ny favorit i hemmet.

Jag sparar lite på Hemma hos inredningsarkitekten på SVT istället för att sluka alla avsnitt som jag gjorde i förra säsongen. Jag började med det jag var mest nyfiken på – Toto Bergamo Rossis palats i Venedig – som även var med i Antik & Auktion i våras. Vilket fint program! Inspirerad till tusen!

Vad sägs? Har jag fortfarande förmågan i mig för fredagar eller Is it over now a’ la Taylor :)?!

Trevlig helg!

15 comments

  1. Självklart kan du fortfarande leverera ett utmärkt fredagssvep! Ser fram emot många fler. Trevlig helg!

  2. Ja du har fortfarande förmågan, så härligt svep! Jag såg också avsnittet från Venedig, så intressant att se. Och löksoppa skriver du om, måste bli det här också inom det snaraste. Fin helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.