En helg i Karlstad

Vi for i väg i lördags med dotter och all packning med destination Karlstad. I likhet med Lars Lerins pärmar, som jag skulle se nästa dag, fanns det inte många millimetrar kvar. På ett sätt är Anna mycket tillbakablickande och nostalgisk, men inte när det kommer till saker. Där är det nog mer jag som sparar undan lite minnen för att de kan vara roliga att ha sedan. Men även om det rensats, så är ett liv i påsar mycket. Vi kom upp till en isande kall stad med regn. Men vad gör det när den viktigaste finns där? Och när man får en av de godaste bullarna man ätit från Artisan Bread i magen? En fin känsla redan här av staden. Jag hade inte alls tänkt på att här finns ett operahus! Jag började genast uppdatera mig på repertoaren och de ger Tosca i vår. Räkna med mig!
Det var lite bättre väder den andra dagen så vi såg lite mer av staden. Det blir alltid en speciell känsla när vattnet är nära. Här kommer hon få det fint med de vackra promenadstråken vid Klarälven. Sedan var vi inne på Sandgrund och Lars Lerins museum. Lerin har blivit megastjärna på många sätt, så ibland glömmer man nästan bort att han är en av de främsta konstnärerna jämte TV-program och annat.

Jag tyckte att det var helt fantastiskt att komma så nära konsten och verkligen få se hur skicklig Lerin är med ljus och att behärska akvarell till fulländning. Det är en speciell förmåga att vara så omsorgsfull med detaljer, men ändå få till en monumental helhet. Vissa verk upplevs snarast som fotografier på håll, men går man nära ser man alla penseldrag. Jag rekommenderar verkligen ett besök här. Inte dumt att vara på plats vid öppning, för här talar vi många busslaster.

Den där korta perioden med höststilen som jag tycker så mycket om får väl anses vara över redan. Nu är det lager på lager med värmande plagg inifrån och ut. Väskan full med poncho, halsduk och handskar. Långa vinterkappan på och merinoull. Kjolen är en välanvänd favorit från Nygårdsanna. Triss i andrahandsköp. Fint så på resande fot. Nu har vi även träffat Willes familj. Så fint möte. Det känns bra att lämna Anna i ett sammanhang. Jag ser redan fram emot nästa besök i Karlstad. You had me att hello.

Leave a Reply

Your email address will not be published.