Decemberdagar – 10 december: Glittrande Nobel

10 december är en personlig favorit i juletider. TV-sändningarna från Nobel har alltid varit något som jag har tittat på sedan barnsben. Då gällde det att, i konkurrens med min mamma, gissa rätt på de kungliga damernas klänningsfärg. Det är fortfarande roligt att se klädval och smycken. Nu även blommor och mat. I en värld där kunskap, sanningar och vetenskap dagligen relativiseras, känns det viktigt och fint att fira det. Jag var inte på Nobelfest i helgen men på julbord med familjen. Jag klädde mig i mina nya paljetter. Just denna typ av kläder är tacksamma att titta efter second hand. Det är plagg som inte använts mycket och som många köper nya inför säsongen. Den här toppen var helt ny med lapparna kvar, men nu får den en chans att glänsa. Det är modellen Louise från Camilla Thulin som jag – redan efter en användning – varmt rekommenderar. Smickrande passform, bekväm och kvinnlig look. Klassiskt dammode som kommer luftas mycket framöver känner jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.