Inspiration: Lökplantering

lokplanteringDet har inte inträffat något mirakel till denna gång heller vad gäller min lust att plantera lökar. Det är samma visa varje år. Som bekant är jag en varm förespråkare av den gröna glädjen, men när mitt intresse börjar svalna framåt höstkanten, är det otroligt svårt att finna kraften. Jag återkommer när det gäller tulpaner, för där har jag funnit en befriande genväg till blomsterglädje. I ett försök att få upp gnistan till plantering i rabatt samlar jag mig till ett moodboard i lökens anda.

narcisschurchillI våras lovade jag mig själv att plantera fler narcisser när hösten kom. Jag har ett rabatt med troget återkommande Thalia som är en favoritsort. Nu planterar jag bland annat Sir Winston Churchill. På bilden syns även en Tidlösa vars fägring finns alldeles runt hörnet, då den blommar direkt från lök om man lägger den i ett fönster.

planteringlokOm jag är färgsprakande i vanliga fall, så inspireras jag i detta sammanhang med lökarnas ton i fokus, mycket av rost, enkla trådkorgar, patinerat och bruna glasyrer.

narcissplanteringAndra narcissarter som jag försöker mig på blir Cherfullness, Acroplois, och Ice King.

hostlokarJag är svag för de dubbla varianterna och icke att förglömma så doftar många av narcisserna.

inspirationplanteralokarMed hopp om inspiration nu, för att få njuta blommor i vår!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.