Fredagssvepet 49/16

amaryllisbukettVi går mot den andra adventshelgen. Innan dess tar vi oss an fredagssvepet. Håll till godo med denna veckas version. Jag börjar med en riktig smällkaramell till bukett som jag gjort till Hemnets inspirationssida. Jag vill visa att det går att skapa julstämning utan de traditionella färgerna. Här får istället amaryllis, rosor och nejlikor i pastellton visa vägen tillsammans med vintergrönt. Se hela inlägget med fler bilder och text här.

4916fredag4Den första dagen på december gav ett vinterbäddat landskap här hos mig. Snön gör så mycket för stämningen och ljuset. En mössa med pärlor är kanske precis vad man behöver för att skina lite extra för tillfället? Fint från Wool and the Gangs samarbete med Other Stories.

4916fredag2

I veckans kedjekoll fastnade min blick på par i sammet från H&M – fin kjol och smal scarf.

4916fredag3Michelle Williams glittrar ordentligt på omslaget till Porter. Det nya numret plingade till i min Readly-app så det får bli sällskap i soffan i helgen.

4916fredag5Mer glitter från Svenskt Tenn. Tanken börjar genast spinna kring vad man skulle kunna fylla skålen Garden från årets julkollektion med för vackra blommor.

Jag befinner mig lite mellan serier för ögonblicket. Jag har sagt adjö till Barnmorskorna i East End och mitt Gilmore-girls marathon förra helgen lämnade onekligen ett tomrum. Jag skulle helst sätta tänderna i ett riktigt kostymdrama. SVT:s jul innehåller bland annat Doktor Thorne av Julian Fellowes (Downton Abbey). I England får man titta på To walk invisable om systrarna Brontë som sänds på BBC i juldagarna. Jag får återkomma i frågan kring min nästa serie.

4916fredag6I går delades tidningen Residences formpris ut. Det glädjer mig att kategorin Årets konsthantverk finns med på agendan. I år är det keramikern Calle Forsberg som får priset. Mitt hjärta klappar i vanlig ordning för denna typ av hantverk. Jag har bland annat haft med tekannanen önskelista här på bloggen.

4916fredag7Julstämning från Stockholmsbutiken Tambur.

4916fredag8Jag har inte kommit igång med julmusiken i år ännu, men när jag hörde en av mina absoluta favoriter kom jag i viss stämning. Vackraste tonerna i juletid.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

6 comments

  1. Tack för ett härligt svep. Kanske du gillar Velvet, en spansk serie från modehuset Velvet på 60-talet. Det är passion, relationer och underbara kläder. Extra härligt med spanskan! Finns två säsonger på Netflix.

  2. Gillar allt i ditt fredagssvep den här gången. Din bukett för hemnet den här gången är helt underbar. Så vackert så vackert. Den fina mössan med pärlor föll mig också i smaken

Leave a Reply

Your email address will not be published.