Fredagssvepet 3/17

317fredag2Så roligt med all feedback och ord jag fick på årets första svep förra fredagen! Tack för det. Det är hedrande och himla roligt att få vara del i och bidra till så mångas helgkänsla. Håll till godo med veckans version. Liksom Jenny (missa inte hennes fina inlägg här om bland annat danska badhotell) sparade jag ned denna bild från Bergs Potter i flödet. Den nya krukan Daisy står så fint där på stolen och talar om vår och odlingsglädje. Blomkrukor – svårt att känna att man har tillräckligt många.

317fredag3Den amerikanska författaren Curtis Sittenfeld har skrivt några av mina favoritromaner – bland annat denna. Nu har hon tagit sig an att klä en av västvärldens främsta klassiker – Jane Austens Stolthet och fördom i moderna kläder. Förlaget Harper Collins driver The Austen Project där nutida författare tar sig an Austens romaner. Storyn är densamma, men Mr Darcy, Lizzie, Jane och de andra lever inte i svunnen tid, utan är personer av i dag. Den svenska översättningen har precis släppts. Jag läste om den i positiva ordalag på bloggen Bokhora när den kom på engelska. Recensionerna nu har väl inte varit direkt översvallande, men kombinationen Sittenfeld och Austen måste nog undersökas efter hand.

I går hade This is us premiär på TV 3. Karolina Fjellborg kallar den “en snyftmysig tv-serie att tröstäta glass direkt ur paketet till”. Fint nog så tänker jag, som gärna ser en lite mer lättsmält genre med hög kvalité och bra skådespelare. Så klart oemåtståndligt att se Milo Ventimiglia – för evigt Jess Mariano i Gilmore Girls. I går var jag upptagen med Mandelmanns på televisionen. Ni missar väl inte? Feelgood är ett slitet uttryck minst sagt – men här passar det faktiskt. Jag bänkar mig på söndag då de första delarna av This is Us sänds klockan sju.

317fredag6Oemotståndligt för en te- och förpackningsnörd. Valentin by Fortnum & Mason.

317fredag5x

Preppy med en twist och knut/Lindex.

317fredag8Färgterapeutiskt omslag/Costume.

317fredag4Kristin på bloggen Krickelin har varit på besök på caféet Borgmästargården i Falkenberg. Här vill man genast slå sig ned med några av sina kära och sitta länge och prata med något gott på tallriken. Mina ögon kändes mätta när det gäller Gloria från Klong, men så fin den är här. Inredningen i övrigt är såväl mycket nu som grundmurad klassisk – en kombination som jag alltid faller för. Här är det bland annat sammet i soffan från &tradition och vacker lampa från Örsjö. Vackert fångat, Kristin!

317fredag8xJag är som bekant en ivrig supporter till det svenska glaset. Glädjande att folkets pris till Formex Formidable gick till Carina Seth Anderssons Spillkum skål för Skrufs Glasbruk. Skålen är en hyllning till det enkla och rustika och handblåses i Småland.

317fredag7

Fredagstoner – Ane Brun tolkar Bob Dylan

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

6 comments

  1. Hej! Måste bara lämna en kommentar här, för det har jag aldrig gjort. Men jag måste berätta hur upplyft jag alltid blir av din blogg, alla fina bilder och bra spaningar. Stort tack för allt inspirationspirr och för att du förgyller min vardag!

    1. Vilka fina ord, Antonia – tack för att du tog dig tid att skriva en kommentar. Det är så roligt att höra från trogna läsare. Hoppas att du får en fin vecka!

Leave a Reply

Your email address will not be published.