Iste, sommarvärme och dahlior

Om det är någon sommar som man skall gå runt med hatt så är det väl denna. Jag sitter helst i skuggan med lite silande sol. Vilken värmebölja vi har!

Jag har pratat om iste länge, länge men aldrig kommit till skott hemma. Jag har druckit varmt te även under högsommaren, men i denna värme prövas till och med en tedrickare av min kaliber. När jag fann ett tips från Tehuset Java om att kallbrygga te och kombinerade det med en loppisfyndad äldre Bodumkanna så var jag igång. Jag tar i vatten och te (2 msk per liter) innan jag går och lägger mig och låter det dra till nästa dag. Just nu är mitt favoritte Sommarblandning från lokala Teboden. Jag häller upp på glas, tar i citron, blad från citronverbena, isbitar, lite flädersaft och ibland några bär. Så gott och friskt – rekommenderas.

Dagens dahlior från trädgården tillsammans med chokladblommor, luktärter, humle och solrosor. Här syns Waltzing Mathilda, Totally Tangerine, Contraste, Natale och en vit felmärkt sort från förra året. Det är en härlig känsla att kunna göra arrangemang som detta i sommartider.

3 comments

  1. Jag har inte provat att göra själv, ännu, men det låter som en bra idé med kallbryggt te. Rooibos blir det nog för min del då.
    Vilka underbara blommor du har! Ha en skön helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.