Barnfavorit: Mammas köttbullar

barnfavoritköttbullar

Högtidsstund i dag. Det blev ingen köttfärslimpa eller platta pannbiffar à la vardag i tidsnöd, utan det blev handtrillade köttbullar. Hela familjen stod i köket och rullade köttbullar. En av barnens favoriter förstås och visst är det gott! Så här gör vi en stor sats klassiska köttbullar. Hur gör Ni?

Köttbullar

Ta i 8 msk ströbröd, 1 1/2 tsk salt och 2 krm vitpeppar i en bunke. Slå på 4 dl vatten och rör om. Låt stå och dra i 10 minuter. Finhacka under tiden en gul lök. Arbeta i 800 g blandfärs, lök och två ägg. Rör till en smidig smet. Rulla köttbullar och stek dem. Vi steker köttbullarna i två pannor för att spara tid. Serveras med fördel med kokt potatis och brun sås. En klassiker och inga rester på barnens tallrikar!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.