En tankeställare

Kanske en högre makts sätt att säga till mig att det faktiskt är semester nu? Kanske en spark i baken för att säkerhetskopiera och beställa papperskopior på alla bilder? Kanske en tankeställare om hur mitt arbete bäst skall organiseras för alla berörda parter?

I går bara tjöt datorn när jag skulle sätta på den. Panik! Om det är något som jag avskyr så där innerligt så är det teknikstrul. Datorer skall bara fungera punkt Jag kan ingenting om datorer och aldrig är jag så maktlös som när det blir problem. Det hjälper inte att jag läser om andras datorer som kraschar. Här är jag en klassisk struts – det händer inte mig. I dag lever den igen. Halleluja!

Och jag är beroende inte tu tal om annat! Allt finns i datorn – typ. Tankarna snurrade i gång om att det kanske inte är en så dum idé att jag sitter i ett rum på makens kontor, för att skilja lite mer på arbete och övrigt liv. På förmiddagen shoppade jag sex pocketböcker. Allt för lite datapip!

Nu skall jag beställa pappersbilder för glatta livet. Ett trist arbete som jag har dragit mig för länge, men nu känns det som om jag har fått lite bonustid. Datorn kanske ger upp en sista suck och sedan är det finito. Några regniga dagar är räddade!

Maken och jag blev precis som Carrie och Aidan i det klassiska avsnittet där hennes bärbara dator ger upp. Maken står och pillar med skruvar på datorn och dammsuger sedan bort massor av damm i innanmätet. Jag står bredvid och vet att han inte har så mycket susning om vad han gör. Sad Mac:s blir vi inte eftersom vi har en äpplefri dator, men oj – sicket drama!

14 comments

 1. Åh nej! Lider såå med dig! Jag försöker påminna mig själv titt som tätt med att fixa alla bilder m.m. men ack vilken tid det tar! Nu har vi skaffat en sido-hårddisk för alla bilder… men pappersbeställning skall oxå göras! Jag är lite sugen på en sån här bok som så många pratar om!!Hoppas att datorn snart rullar igen och att inget är förlorat!!//M

 2. Efter en grundlig marknadsundersökning av alla framkallningsinstanser i landet kan jag gärna dela av mig av mina resultat: (jag=petig med foton..bland annat..)http://www.fujicolor.seTa helst med vita kanter – det blir snyggast.Absolut bäst kvalitet och blixtsnabbleverans.Även förstorningar fungerar bra.Nej, jag har ingen rabatt för att säga det här…dessvärre.Fick dotterns dopbilder, tackkort och förstoringar i lådan häromdagen – fina!En annan bra detalj är att man laddar upp bilder hos dem och har egna album som man kan dela ut..ja, ja ni förstår när ni är där.Lycka till med plåtburken också – vi vill inte ha några uppehåll här 🙂

 3. Har planerat ett bra tag nu att göra två “Mina första år”-album till barnen. Det tar bara sån tid! Men tänk så kul för barnen att ha. Eller så kopierar vi bara över alla bilder till deras dator den dagen de flyttar hemifrån (lååångt fram i tiden).

 4. Rekommenderar Telias automatiska backup över nätet!! Kostar inte mycket och backar allt du vill varje dygn. Numera sover jag lugnt om nätterna, när jag vet att familjens foton finns lagrade på fler ställen än i vår skruttiga dator…

 5. Åh, där sa du något. Är alldeles för dålig på att göra back-up. Har inte lyckats lära mig av mina misstag heller… Råkat ut för mer än en dator-krasch tyvärr.

 6. Åååå jag bara hatar när datorer strular och det gör de verkligen hos oss:-( Just nu är båda inlämnade på service.. Såå trist. Vi är helt otekniska när det gäller datorer både min man o jag… Hoppas det ordnar sig för dig!

 7. Alla: Tack för er support i den svåra stunden :-)! Den fungerar nu, men jag sitter lite med andan i halsen. Papperskopior på bilderna är beställda i alla fall. Det blev Fuji – tack för tipset Miss Lean!

 8. Ja fy, när datorer strular, det har inget som helst existensberättigande då! 😉 Efter min datorkrasch förra veckan har jag bilderna i behåll, men en ny dator måste troligtvis införskaffas. Suck! Förutom att bränna cd-skivor av bilder har jag nu ett webb-album på Picasa 2. Där kan man välja vilka bilder som ska vara enbart för en själv och så kan man lägga ut bilder i det öppna albumet. Bara att ge adressen till vänner man vill ska få se de öppna bilderna, så slipper man skicka via mejl. Det verkar smidigt tycker jag. 🙂 Lycka till!

 9. Pethra: Hu ja! Jag har faktiskt Picasa installerat, men har inte nyttjat webbalbumen där ännu. I dag dunsade det ned massor av foton på hallmattan i alla fall, så nu finns det papperskopior åtminstone!

 10. Kul att kunna tipsa om nåt. Blev bilderna bra?Tog du “vit kant”? Du som är så duktig att plåta – det förhöjer verkligen motiven ännu mer.Nu är det bara att göra album, jobb, jobb, jobb 😉

 11. Jag kan varmt rekommendera fotoböckerna som man kan göra direkt på nätet. Då får man hem färdigmonterade foton, det behöver inte bli särskilt mycket dyrare, och man slipper ha det där monteringsarbetet hängande över sig. Jag har gjort flera böcker på http://www.onskefoto.se

 12. Miss Lean: Det blev lite blandad kompott på bilderna beroende på om jag beskar dem eller inte. Jag har faktiskt börjat lite med album. Jag har några år – host host – att greja med.Karin: Jag kanske skulle testa de där fotoböckerna någon gång. Det verkar inekligen mycket smidigt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.