Grr

goaway-copy.jpg

Feberhet ilska över tjuvar som tar saker utan att fråga. Men, mamma, du kan väl ringa polisen? säger Anna och Henrik och räcker över telefonen till mig. Vad har de tagit för något? Datorn står ju kvar. Snyltare och människor utan egna idéer gör sig icke besvär. Det är så lätt att bara ta. Texter och collage dyker upp på helt andra ställen än på våra sidor. Det är tröttsamt när andra försöker att göra vinning på ens eget arbete. Det är bara att sätta tilliten till kloka läsare som är villiga att uppskatta orginalet istället för kopian.

Är det konstigt att man längtar bort nån´gång? Vårsäsongen för med sig blommor och pasteller. Brittiska Vogues januariomslag med vacker klänning från Prada och Let´s cruise från Philosophy och Sephora.

21 comments

 1. Det är så klart bara originalet som räknas! Jag förstår att du blir irriterad. Ni lägger ner en massa jobb, som någon sen kopierar. Fuskare håller dock inte i längden – de brukar vara lätta att genomskåda. Kram till dig och Helena som har de bästa bloggarna alla kategorier! Så det så! 🙂

 2. Victoria: Mitt i allt tjuvande gör din kommentar mig väldigt glad. Tack!Helena: Ja, det är inte roligt när andra bara tar rakt av. Det är nackdelen med ett offentligt medium som nätet – å andra sidan finns det massor med fördelar som uppväger. Positiva läsare exempelvis 🙂 KramMatilda: Tack och varmt välkommen hit!Jessika: Vi sträcker på oss. Tack för dina snälla ord!Annika: Åh, Annika – vad glada vi blir! Tack snälla!

 3. Jag och många andra här uppskattar originalet bäst !Men förstår att ni blir arga och besvikna över dessa fräcka människor som inteverkar ha någon etik eller moral – utan kopierar och stjäl friskt – förmodligen för att de har för lite ideér och är för lata att lägga ner den tid och energi som behövs för att göra ett sådant bra jobb som ni faktiskt gör.Keep up the good work girls!Kram till er båda – ni har en toppenblogg !

 4. Vilka är det som gör så här? …och exakt vad kopierar de?Håll fanan högt! Ni är superproffsiga, W och H!

 5. Jag håller med, det är jätteirriterande att få sina bloggposter stulna! Jag förstår inte vad som är så svårt med att sätta in en liten länk till bloggen man “lånat” ifrån? Antar att man borde se det som smicker, men riktigt så storsint är jag inte just nu…

 6. Någon ansåg sig behöva vår airbag och bröt sig in i vår bil i helgen. Man blir så arg. Ni är originalet och därmed bäst!

 7. Snyggast layout, bäst skriven – roligast att läsa. Jag uppskattar En mammas dag jättemycket och skulle bli riktigt sur om jag såg nån som stulit nåt från dig. Fortsätt i samma stil; du håller en annan klass än de flesta andra 🙂

 8. Är det sant som jag tror, att vi svenskar inte kan beställa i från Sephora.com? :(Om nu så är fallet, vilket ställe rekommenderar du att man beställer ifrån när man ska köpa Philosophy produkter. Är så sugen på att testa nu, efter alla dina inlägg om deras produkter. Känns som en perfekt julklapp till en trött och hängig småbarnsmamma. Jag beundrar verkligen er ork och ert tålamod att om och om igen inspirera oss! Tack!

 9. Anna: Tack snälla för dina rara ord! Vi känner oss mycket stärkta 🙂

  Anna: Det finns både här och där, men droppen var att någon hade knyckt mycket på en gång. Vi flaggar tappert med vår fana. Tack för dina ord!

  Emma: Nej, det är inte alltid man har lust att vara storsint direkt. Trist är vad det är!

  Anna: Nej, vad tråkigt för er! Folk har ingen skam i kroppen. Stjäla en airbag! Fy 🙁 Tack!

  Jessica: Det var det finaste någon sagt till mig på länge 🙂 Tack! Det behövde jag höra i dag!

  Jenny: Nej, Sephora levererar inte hit – tyvärr. Den enda svenska återförsäljaren på nätet är Cow Parfymeri (http://www.cowparfymeri.se). Jag brukar beställa från HQ Hair (http://www.hqhair.com). Deras duschtvål är jag hooked på och det är min vardagslyx. Tack för dina fina ord!

 10. Charlotte: Jag brukar inte bry mig så mycket, men denna gång var det lite för mycket. Att se någon försöka bygga upp en hemsida (med ambitioner att sälja annonser) med delvis ens eget material… Grr, det gör mig arg och sur!

 11. Härligt – man får bli arg och sur! Så gör ni ett ännu bättre jobb (om möjligt) nu när ni är så taggade! *ler* Kramar i decembermörkret.

 12. Sara: Ja, nu är vi ordentligt peppade att utföra storverk 🙂 Det är alldeles sant att man får försöka att omvandla sin ilska till något postivit som för en framåt. Kram!

 13. Men det är så förbaskat fräckt att plocka material från någon annans sida och sedan påstå annat! Ni är helt suveräna bloggare på En mammas dag och förtjänar därmed det bästa!Kram

 14. Nettan: Det glädjer oss att du hejar på oss! Vi har de bästa läsarna och vi skall göra allt för att bara bli bättre och bättre hela tiden. Ha en fin helg! Kram

 15. Weronica!Förstår din upprödrhet och jag undrar samtidigt om jag ska känna mig träffad av detta inlägg eller inte, men isåfall helt omdevetet.Jag blev nämligen SÅ inspirerad av dina saffransbiscotti så jag publicerade bilden på min blogg, men skrev såklart vart jag hittade dem, vem som tagit bilden samt citerade vad du tycker om mästerverket då jag själv inte hade bakat dem vid det tillfälle de gjordes. Vill du att jag tar bort detta inlägg så säg till så gör jag det med en gång, men jag trodde inte det ansågs som tjuveri när man länkar till din blogg och då inte ge intrycket av att det är ens eget inlägg. Det blir ju mer som reklam där jag skriver att jag läser din blogg och att det finns ännu mer godbitarna för läsarna att hitta där.Trevlig helg önskar jag dig.Med varma hälsningar Anna(ps, jag bakade dem senare på kvällen och de blev så goda! Min svärmor älskade dem också när jag bjöd henne på dem!)

 16. Anna: Roligt att skorporna smakade. Det är en sak när man lånar och anger källa (även om man kanske kan fråga först 😉 En annan när man själv utger sig för att ha skrivit inlägget i fråga – vilket är fallet med denna tjuv. Trevlig helg du också!

Leave a Reply

Your email address will not be published.