Tisdagstema: Kök

tisdagstemakok-copy.jpg

Detta är nog det enda som jag kommer att sakna i vårt nuvarande kök när vi flyttar sedan. Vi har ett litet kök som enligt 20-talets normer är uppbyggt enligt tanken om en piga som arbetar i köket och bor i kammaren bredvid. I köket finns spår av en mathiss i skafferiet, en separat ingång och en nummertavla som är kopplad till ringklockor i rummen. Köket är en del av en svunnen tid med andra värderingar och är inte speciellt anpassat för ett modernt familjeliv. Men serveringsgången, ack serveringsgången! Den skulle jag vilja flytta med mig till vårt hus. Tanken på var vi skall göra av allt som finns i de där skåpen sedan är svindlande…

Tisdagstema: Kök . Här finns en skiss på hur vårt nya kök kommer att se ut.

14 comments

  1. Förstår dig också. Har alltid drömt om en serveringsgång och funderar faktiskt på att bygga upp en i vår långa hall som nu kantas av höga -grymt fula- garderober. Speja

  2. Bodde förut i en lägenhet som liknar er med serveringsgång och “betjänt-platta” & sådan där ringklockor i de olika rummen. Huset är numera rivet men jag tog med mig den fina lilla “ring-knappen” på snöre iaf som minne (som man kopplade in i det rum man befann sig så man kunde ringa på husan)…lite kul & nostalgiskt!Måste vara jättekul med allt planerande för huset men även lite jobbigt antar jag, speciellt såhär i juletid. Många beslut att ta!Kram o tack för denna trevliga & fina blogg som jag besöker dagligen!

  3. åå vit och fint. Många skåp är toppen. Tack för titten på “nya” köket.Har en apotekarbänk som jag funderat på att måla vit. den har sådana handtag som i din serveringsgång. Nu har jag bestämt mig. Vitmålad ska den bli. Bara att shoppa färg meddetsamma :-)Ha det gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published.