Ljus

let-there-be-light-copy.jpg

Jag är så makalös trög när det gäller vissa saker. Ibland är det snabba boliner, men annat blir bara liggandes, som exempelvis min bokföring – host – överföringen av jobb till den externa hårddisken – host – och min blixt till kameran.

Barn och make är hos farfar och farmor. Vad passar väl bättre då än att ta sig an den där blixten och fotografera ostört utan barnens kommentarer – Vad gör du egentligen mamma? När jag väl läste instruktionsboken, monterade batterierna och satte blixten på kameran, var det hela naturligtvis mycket enkelt. Det gick snabbt att få ett halleluljamoment där. Det var måhända det här trista grå vädret som skulle få mig att inse att en extern blixt är grejen. Let there be light!

Vår enda julblomma i år är en vit hyacint som hitfördes av morfar och mormor. Det brukar annars finnas några vissna julstjärnor så här dags på året, men med denna sjuka jul behöver man inte tröttna på dem i alla fall.

8 comments

  1. Vad skönt att höra att ni är friska nu! I mitt stora paket under granen låg också kameratillbehör. 🙂 Två extra blixtar med stativ och självutlösare ska nog rädda en ljustörstande fotonörd som mig. Här i norr finns inte mycket dagsljus att tillgå, ännu!Din bild är makalöst vacker, som alltid!Kram och tack för inspirationen, för nu blev jag verkligen inspirerad att öppna alla förpackningarna som endast tomten själv hunnit glutta på… 🙂

  2. Saga: Haha! Du ligger långt före mig! Min blixt har legat till sig sedan i somras 🙂 Jag ser fram emot att se resultatet av din nya fotoutrusning. Jag har inte ens börjat utforska de manuella inställningarna på kameran ännu. Jag rör mig mycket långsamt – dock framåt 😉 Ha en fin helg! Kram

  3. Hi, hi känner igen det där med att barnen funderar vad det är man sysslar med egentligen när man fotar 😉 En otroligt vacker bild!!!! Jag ser fram emot lite mer ljus i form av snö, min pappa sa nåt om att det skulle komma i nästa vecka….*hoppas*Trevlig helg! 🙂

  4. Hej, Jag gillar din blogg jättemycket. Läser här varje dag. Hoppas att det är okej att jag länkar till din blogg ifrån min? Säg till annars så tar jag bort länken.HälsningarTindra som jag

  5. Cia: Ja, man kan undra ibland 😉 Snö vore inte helt fel. Då blir det alltid lite ljusare och trevligare. Trevlig helg till dig också!Tindra: Varmt välkommen hit! Länka gärna – det är bara roligt! Ha en fin helg!

  6. Hej Weronica och gott nytt år! När du säger blixt och tar så fina bilder, känner jag också att det är dags att – host – ta tag i det där med införskaffande av blixt. Är lite nyfiken på vad du har för kamera samt, såklart, blixt.

  7. Anna: Jag har en Nikon D40 och när jag köpte kameran i somras ingick en blixt Nikon SS-400. Jag är inte speciellt inläst på blixtar och vilka som är bäst här. För mig blev i alla fall denna blixt halleluja – men då har jag ingenting att jämföra med. Fotografera är väldigt roligt och jag rör mig framåt med långsamma steg 🙂 Gott Nytt År!

  8. Okej, tack för svaret. Jag har en Canon 350 D och är väldigt nöjd, men saknar blixt plus ett makroobjektiv. Ska satsa på det i år, har jag tänkt. Gott fotoår!

Leave a Reply

Your email address will not be published.