Frestelse

tillbergtekopp.jpg

Åh, så har Inreda.com fått in min Tillberg-kopp som jag har suktat efter ett bra tag. Jag har en stor svaghet för vit glaserad keramik med gulddetaljer. Denna kopp förenar det enkla uttrycket med det dekorerade på ett sätt som tilltalar mig mycket. Den stora nackdelen med att välja vitt samtidigt som man är en flitig tedrickare är uppenbar. Muggen kommer snart att se ut så här. Men ack vad den är vacker! Och ack vad frestad jag är! Det är en perfekt present och jag har en rabattkod och allt. Anyone?

11 comments

  1. Visst är de vackra? Jag har funderat på kaffekopparna med fat i rosa till Ostindia . Har du sett tekopparna irl? De är verkligen stora, men gillar man mycket te på en gång så är de perfekta.Vet du förresten var man kan köpa Åsa Lindströms andra muggar än snapsglasen – de blåa med guld – än på Gotland? Din blogg dök upp när jag sökte efter dem!

  2. Caroline: Jag har inte sett kopparna IRL, men jag mätte dl-mängden förut i min gigantiska Spode-kopp och det verkar som om de är i samma storlek ungefär. Jag gillar att sitta och sippa rött te på kvällarna i en stor mugg. Jag undrar om maken inte skall beställa den där muggen till mig i present ändå 😉 Muggarna skall finnas på Blås och Knåda i Stockholm, annars vet jag inte. Jag använder en av mina muggar dagligen som vattenmugg. Den är också glaserad med guldkant 🙂 Jag tycker mycket om dem, och det är mäktigt att se alla muggarna på rad på Gotland. Jag hojtar till om jag ser dem någonstans!

  3. Det låter som att det är en mugg för dig då. Visst är det bra när männen ger en sådana spontana presenter ;-)?! Min man kanske kommer hem med en sådan present från Blås och Knåda efter nästa jobbbesök han har i Stockholm då!

  4. Caroline: Spontant var ordet ja 😉 Mannen har gett upp när det gäller presenter till mig och köper bara sådant som jag själv har valt ut. Till exempel en mugg av Kerstin Tillberg som jag så behändigt klickade hem till honom. Bara att betala :-)Nilla: Ja, jag får ta till de där beprövade husmodersknepen snart. Om inte annat så till min nya fina vita mugg!

  5. Enkelt sätt att rengöra tekoppar: Häll i varmt vatten. Ta ngn tesked bakpulver. Låt stå en stund. Ta ett tag med diskborsten. Allt brunt borta. När jag ändå håller på med husmorstips: Enkelt sätt att rengöra kaminglas som har blivit sotiga. Ta en tuss blött hushållspapper och doppa i aska. Torka rent glasen. Behövs ytterligare en ren tuss blött hushållspapper för att ta bort ränder. Torka sen torrt med torrt hushållspapper. Tips från min sotare.

  6. Husmor: Perfekt med enkla tips! Jag skall komma ihåg det där med kaminglaset till huset sedan. Och tekoppstipset skall jag prova pronto! Tack!

  7. Den koppen är så underbart vacker!!!!!!!!!!!!!!!! En absolut önskekopp. Hemnma hos oss har vi en liknande kopp. Bara en – men det är den s k födelsedagskoppen. Födelsedagsbarnet får alltså använda den hela dagen från fikat på säng till tårtafikat senare på dagen osv. Till den en matchande tårtassiette. En av alla våra små traditionshyss. Den koppen, en födelsedagsduk som min mamma broderat, samt en sverigeflagga – tre måsten på grattisbrickan :-)(Men guld-dekoren gör att man inte kan ha den i micron förstås)Ha det jättebra. Hälsningar från Märit

  8. Märit: Sicken fin tradition! Jag är också svag för traditioner och försöker muta in en del på vägen här hemma 🙂 Snart får jag sippa te i den där Tillberg-muggen. Det ser jag fram emot! Ha det fint du också!

  9. Vilken vacker tekopp! Nästan så jag känner att det är dags att lära sig att dricka te *ler* Nu blir det endast när jag är förkyld.

  10. Den där muggen är helt underbar, har också sneglat på den länge och fingrat på den i butik. Vet att jag har försökt önska mig en sån i present också men fick något annat istället. Jag är också thé-drickare. Visst en latte går ner om jag är ute på stan, men det blir kanske bara varannan var tredje månad eller så för jag väljer så mycket hellre thé.

Leave a Reply

Your email address will not be published.