Snabbt, lätt och gott

flaskfilegryta-copy.jpg

Jag brukar köpa Expressens Leva & Bo på lördagar. Inredningsdelen av bilagan är oftast sådär tycker jag. Det är inte så mycket nytt under solen och lite förutsägbart. Receptdelen är däremot alltid inspirerande och lockar till att prova nya vardagsrecept. För det är just sådana som man för det mesta är ute efter. Jag borde snarare snegla mot titlar såsom ovanstående Lättlagat på 20 minuter, än de ack så fina kokböckerna som jag staplar i serveringsgången och oftast använder som tittgodis.

I lördagens bilaga finns det fem recept av Maud Onnermark. Jag såg genast att de passade vår familj som handen i handsken. Barnen är skeptiska mot allt nytt, så det får man ta med i beräkningen. Det händer i princip aldrig att de fattar tycke för ett nytt recept, men det kan smyga sig på över tid. I kväll lagade jag Fläskfilégryta. Snabbt, lätt, gott och godkänd för att komma upp på vår kylskåpslapp över standardrätter i hushållet. Den där lappen behöver utvidgas om man säger så…

* Skiva fläskfilén i centimetertjocka skivor. Bryn dem i smör och ta ur från pannan.* Skiva och stek korvarna lätt. Ta ur pannan.* Skiva och strimla svamp, purjolök, paprika efter behag och fräs alltsammans i pannan.* Ta i allt i en gryta eller använd samma panna. Salta, peppra och häll på crème fraiche (ev lite extra mjölk) och soja. Koka under lock ca 5 minuter.* Servera med ris och en blandad sallad. Smaklig spis!

Vacker gryta från Le Creuset och Lyckas med mat. Den skulle jag gärna pryda vår nya spishäll med i huset!

signature

10 comments

  1. Låter jättegott. Du som verkar gilla roliga, lätta och framför allt snabba recept, köp då tidningen “Matmagasinet”. Superbra tidning, med massor av goda 20 min recept. Dessutom har de tänkt på alla med gluten och laktosintolerans. Tips, tips.

  2. Lettlagat høres ut som noe for meg, takk for tipset 🙂 jeg liker å lage mat, men kunnskapene er ganske limited hehe… så alt som går snabbt, er lett og godt og smalt – that’s for me 🙂 Gillar din blogg jättemycket, kollar hver dag hos deg og Helena 🙂 ha det så trevligt!

  3. Det låter jättegott! Ska absolut laga den rätten – vi behöver också utvidga vår lista över maträtter!Behöver något nytt! Med maken bortrest, så känns det som om jag inte gjort annat än lagat mat senaste veckan! 🙂

  4. Alla: Testa! Riktigt smaskigt och lättlagat! Tina: Aha, den har jag inte kollat på ett tag. Tack för tipset. Koselig: Kul att du gillar! Glad blir jag 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *