Ut

ylletmiljo.jpg

Vi håller som bäst på och klurar på om vi skall åka till Gotland i sommar. När det gäller semestrar på den ön, är det bäst att vara ute i mycket god tid. Jag odlar sedan ett antal år en Gotlandspassion. Där finns allt – och lite till. Jag hyser även en förkärlek för det typiskt gotländska som det är representerat hos exempelvis Yllet och G.A.D. När jag står i butikerna på sommaren, känns det som om jag har kommit hem. Hemma hos oss är det dock mindre asketiskt och inte i fullt så neutral färgskala. Men stilen är definitivt en stor inspirationskälla och en av grundvalarna för den mixade inredningsfilosofin som jag har.

I dag prövas mina ansatser om att gå ut och att allt räknas. Förkylningen har kommit tillbaka som av ett trollslag – vips är det snyta små näsor som gäller igen. I går gick jag en härlig runda, där jag fick det där flytet som man söker. I dag gäller det att motstå frestelsen att sätta sig under en filt. Men jag skall inte falla i den där fällan igen – basta! Allt räknas och en promenad kring kvarteret mäktar jag alltid med. Jag får inte tänka att den onda halsen sätter stopp för rundan och då kan jag lika gärna stanna inne tills jag känner mig bättre igen. Med det tankesättet är det snart april – typ. Nix! Ut med dig!

UPDATE: Duktiga, duktiga jag. Det var inget klipp i steget i dag direkt, men det blev den lilla rundan och massor av frisk luft. Brr – och bort baciller!

Bild från Yllet.

9 comments

 1. Jag längtar också till Gotland, men med alla kostnader som kommer till längs husbyggarvägen så lutar det just nu åt att vi inte åker i sommar, tyvärr. Har du hört något från dina föräldrar om fårskinn förresten? Jag skickar krya på dig-kramar och hoppas att en tur i friska luften kan skrämma bort bacillerna. Vi gick en vända till tomten i lördags (ja, i stormen) och Ida grät nästan hela vägen och ville hem, men frisk luft fick vi i alla fall. Med hopp om en (hyfsat) frisk träff på torsdag!

 2. Anette: Ja, det tickar på gällande huset… Jag skall fråga om fårskinnen. Själv är jag sugen på ett sådant där stort som täcker en fåtölj som på bilden. Frisk luft har jag fått och jag vägrar att bli sjuk nu 🙂 En FRISK träff skall det bli! Kram

 3. Hej! Jag har faktiskt aldrig varit på Gotland. Men jag har förstått att det ska vara väldigt fint där.Vad duktig du är…jag får lite prestationsångest nu 🙂 Jag har iaf dammat av motionscykeln och trampar en stund varje dag. Men suck så tråkigt det är!Jag skulle hellre krypa upp i fåtöljen du visar.Krya på dig!

 4. Försökte också jaga iväg bacillerna med motion, men det gick åt precis motsatt håll. Rinnande näsa och ont i hela kroppen (om det beror på bacillerna eller motionen är ju frågan) får jag dras med idag. Fantastisk fin bild, jag har en kärlek till fårskinn. Speciellt de grå.Tjing.

 5. Klart allt räknas säger jag igen *ler*!Jag älskar Gotland – var där varenda sommarfrån jag var sisådär 4 år. Har inte varit där sen barnen kom – måste bli ändring på det!!!

 6. jag älskar gotland.Har spenderat varenda sommar där sen jag var 9 dagar gammal.Min morfar är gotlänning och även mormor nuförtiden så dom bor där i deras gamla sommarstuga. Så jag har turen att endast få betala resan dit. sen spenderar jag all tid jag kan få där på den underbara ön.Finns inget bättre!

 7. Stämningsfullt: Men du måste du åka dit! Det är en fantastisk plats där det finns något för alla. En dröm är att ha ett sommarhus där någongång. Drömma måste man 🙂 Då är det bara upp på cykeln för din del då! Jag har gett upp fasta träningstider för tillfället, utan sticker ut när det passar mig. Men ut skall jag – banne mig!

  Sofie: Aj då! Ja, så kan det gå också. Kroppen ville öka frekvensen på stegen i dag, men förnuftet satte stopp för det. Förhoppningsvis var det en lightrunda som jagar en och annan bacill på vägen. Japp, grå fårskinn skall det vara. Tjing på dig!

  Jess: Japp, jag måste tänka så för att få någon kontinuitet i detta 😉 Jag vet hur jag funkar annars. Jag kan träna jätteduktigt tills något händer. Då är det ursvårt att komma igång igen. Så ALLLT räknas! Ljuva Gotland! Hoppas att det blir det i sommar i alla fall.

  Isabella: Ja, det är något väldigt speciellt med Gotland. Jag håller med – det är få ställen som jag hellre är på. Lyckos dig som har en fast punkt på ön också.

 8. Pilutta, pilutta, jag bor alltid på Gotland! ;-)Klart du ska hit i sommar, ni kommer att behöva komma iväg.Pratade just med en kompis som hyr ut stugor, de hade nästan allt fullbokat redan. Så vill man ha hus/stuga bör man kolla redan nu. Hotellrum kan man ha is i magen med, såvida man inte kommer v 28 eller 29 (familjerum kan vara lite knixigt).Välkomna, välkomna*vinkar och pekar på lammen*

 9. Görel: Tja, vissa bor närmare himlen än vi andra 😉 Vi hyr privat på samma ställe år efter år, så jag räknar kallt med att det finns plats för oss även i sommar. Vi får ta ett beslut snart, för det bokas upp. Och sedan är det båtresan också. Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published.