Väggprydnad

mimoutapet-copy.jpg

Min surfrunda nu på kvällen slutade på Mimous sida, där man nu kan bläddra i den nya katalogen för vår- och sommar. Jag gillar Mimou, men det har hittills inte blivit några inköp till hemmet. Framförallt tycker jag mycket om deras inspirationsbilder som alltid är genomtänkta och estetiskt tilltalande.

Mina ögon fastnade åter på tapeten Kyoto. Tapeten lanserades i höst och har sedan förekommit flitigt i de svenska inredningsmagasinen. Senast såg jag den i en sovrumsinredning i Lantliv. Det är en vacker tapet. Frågan är om den är tillräckligt klassisk för att tilltala mig i det långa loppet? Metallicblänket i tapeten känns mycket nu, liksom slingrande blommor med en asiatisk touch. Nu har en tendens att kännas daterat för min del, som gärna lutar mig åt klassikerna när det gäller ting för lång tid framåt. Jag funderar vidare. Missa inte de fina bilderna hos Mimou. Det är riktigt tittgodis!

11 comments

  1. Mycket vacker tapet som jag funderade på till nya sovrummet ett tag. Men som du är jag rädd att tröttna efter ett tag. Textilier som känns daterade är lättare att byta ut än en tapet, men visst, någon gång måste man väl våga lite :).

  2. Anette: Jo, det gäller att hoppa ibland – men att hoppa rätt 🙂 Jag tror inte att det blir den där tapeten i huset, just för att den känns så nu. När jag får den känslan får jag även en tendens att dra öronen åt mig som bekant 😉 Vacker är den, men jag tror att jag beundrar på avstånd.

  3. Mycket fin tapet, jag hade inte sett den förut. Den skulle jag gärna vilja ha som fondvägg när vi ska göra om sovrummet ( i en inte allför avlägsen framtid). Jag gillar den jättemycket!

  4. Helena: I senaste Lantliv har de just den grå tapeten som fondvägg i ett sovrum och jag tycker mycket om den bilden. I det sovrummet sitter den jättefint. Det är en vacker tapet, men jag undrar om jag kommer att fullfölja tanken i vårt hus. Vi får se!

  5. Nilla: Ja, det är något visst med den där tapeten. Jag klurar vidare!

    Anna: Jo precis. Det är väl det att jag känner att själva företeelsen med fondvägg inte riktigt är min grej. Antingen tapetsera hela rummet, annars köra målade väggar.

  6. Jag fullkomligt älskade den tapeten när jag såg den första gångenpå Formex i somras men nu nej jag skulle inte. Den känns alldeles för asiatisk och trendig! Har du sett att det finns textilier till den? Jag skulle satsa på målade eller tapetserade enfärgade väggar i ton och nyttja textilierna i stället.

  7. Charlotte: Ja, det är just den känslan som jag också har. Jag vet med mig själv att jag föredrar det som håller i det långa loppet och därför lutar jag mig gärna åt klassiska mönster. Jag är egentligen inte heller så mycket inne på den asiatiska linjen. Det är något som lockar, men jag låter det nog stanna där som sagt.

  8. Jag tycker de har superfina grejor, och jag håller med om att de har genomtänkta bilder MEN dom är slarviga. Titta på bilden som du lagt in, man ser tydligt tjocka skarvar under tapeten, inte snyggt!!!! Sånt blir jag irreterad på =) Särskilt när dom har dubbelsidiga annonser i glassiga tidningar och så ser man tydligt att dom inte slipat och spackalt… ja ja

Leave a Reply

Your email address will not be published.