Pärlor

I morgon kväll sänds den vackra filmen Flicka med pärlörhänge i SVT 2. De flesta lär väl missa början, eftersom Melodifestivalen drar igång i den andra kanalen. Tracey Chevaliers utmärkta bok är bättre än filmen med Scarlett Johansson som tjänsteflickan Griet och Colin Firth som den store konstnären Vermeer, men de stillsamma iscensättningarna med undertryckta känslor tjänar ändå som en trevlig lördagsförströelse. Det är en mycket vacker film.

Jag har alltid varit förtjust i det klassiska pärlhalsbandet. Nu är det även på stark frammarsch inom modebilden som ett komplement till den mer damiga stil som är på ingång till hösten. Jag gillar både damigt och pärlor, så jag ser med tillförsikt fram emot kommande tantmode. För rätt stämning rekommenderas Jackie, Coco och Audrey – och en titt på Tiffanys klassiker. Det sägs att flickors bästa kompis är diamanter, men jag håller nog på mina kära pärlor. Alltid.

11 comments

  1. Det är vackert och klassiskt med pärlor! Jag hade pärlhalsband när jag gifte mig, men sen har det inte blivit av. Jag tycker att det är fint på andra och kan lätt tänka mig att du klär i pärlor! Själv föredrar jag ännu enklare smycken. Fast diamanter – det gillar jag! 🙂 Trevlig helg!

  2. Annika: Jag kan inte säga att jag använder pärlor varje dag precis, men jag gillar. Det är vackert! Och okej, en diamant eller två kanske inte är helt fel det heller 😉 Ha en fin helg Du också!

  3. Den filmen ska jag se! Även jag är en “pärltjej”, det är bara att ha något icke-tantigt 🙂 till för att det ska bli snyggt….Trevlig helg kram! 🙂

  4. Linnéa: Boken är verkligen bra. Jag läste den för några somrar sedan, men som sagt – väl värd att läsas igen. Ha en fin helg!Karin: Ja, både Scarlett och Colin är utmärkta skådespelare. Jag skall titta i morgon efter popcorn och disco med barnen framför melodifestivalen 🙂 Trevlig helg!Helena: Den är väl värd att titta på. Ja, det gäller att kombinera pärlorna med något som bryter av lite. I höst lär vi även få se klassisk tantlook med Chanelinspirerade bouchléjackor och hela kitet. Jag tror att jag har några kvar sedan början av 90-talet, men det finns inte minsta lilla chans att jag kan sätta dem på mig nu 😉 Ha en fin helg du också! Kram

  5. Mycket vacker film och mycket vacker tavla, jag har sett den IRL 🙂 Och det efter att jag såg filmen, det kändes verkligen mycket märkligt. Trevlig helg!

  6. Jag ska se filmen ikväll. Pärlor kan vara riktigt fint, vid rätt tillfälle. Fast enda gången jag använder mitt pärlhalsband är när jag har det som armband. 🙂

  7. Jag skulle gärna se filmen men det blir nog schlager. Boken står i hyllan oläst, så kanske jag ska börja med den istället.Jag har haft ett ambvivalent förhållande till pärlor men nu när jag börjat göra halsband så har jag faktiskt gjort med pärlor. Men mer blandade med andra detaljer också.

  8. Pärlor är så vackert – enkelt och klassiskt. Själv föredrar jag boken framför filmen, likasom pärlor före diamanter. Trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.