Handens verk

annikanyman-copy.jpg

Påsken kommer tidigt i år. Jag ser framåt, efter att ha kört ett antal maskiner med handdukar efter ynklig son. I dag är det cowboylek i soffan istället och jag lever på hoppet att detta bara var något som drabbade liten Henrik. Den som lever får se – i vanlig ordning.

Jag tycker mycket om Annika Nymans trådarbeten. Vårt hem pryds redan av hennes konsthantverk, men när ögonen siktade den nya äggkorgen hos Cosas blev det plats för en sak till. Nyman har hämtat inspiration från en gammal korg som finns på Skellefteå museum. Konsthantverk är ett fint sätt att få karaktär på inredningen. Handens verk är såväl inspirerande, som mycket vackert. Jag tänker kanske inte ha ägg i min korg hela tiden. Här kan såväl grönsaker som andra köksting förvaras. Ett skönt ting för vardagen.

Fotografi från Cosas.

11 comments

  1. Vilken fin korg! På landet har jag ett underbart grytunderlägg i tråd – också det från Cosas. På en annan webbshop, kommer inte ihåg vilken, såg jag en massa fina trådarbeten. Krya på er och en önskan om en härlig helg!

  2. Ja jag såg den, otroligt fint arbete!På landet har vi gamla köksredskap i trådarbete, men de är mest för prydnad numera. Gud vad jag längtar efter vår o värme och torpbesök nu!//M

  3. Lo: Jag är mycket förtjust i trådarbeten och det hantverk som ligger bakom. Ett grytunderlägg låter fint. Tack och ha en fin helg Du också!Nilla: Vi har ett hjärta från Nyman i hallen och jag blir glad varje gång jag går förbi det 🙂 Trevlig helg!Minks: Mycket vackert! Ja, gärna vår hitåt nu. Jag var ute på lite sjukluftning på eftermiddagen och det nöp ordentligt i kinderna. Just i dag kändes det dock helt ok efter att ha varit inne i några dagar. Ha en fin helg!Nettan: Ja, kika in! Jag tycker så mycket om Nymans ting. Trevlig helg! KramLox: Ja, det är ju så. Det gäller att hålla klickfingret i kontroll 😉 Ha en fin helg!

  4. Tänk att allt kommer tillbaka… För ett tag sen hivade jag iväg sånt här – vi kallar det luffarslöjd här uppe i Skellefteå – på loppis och nu sitter jag och ångrar mig. Man ska aldrigaldrigaldrig göra sig av med saker, men då borde man väl inte heller köpa på sig något nytt heller – och det vore ju trist!Trevlig helg.

  5. Jag blir så glad över tanken att Annikas korg ska få bo hos dig – jag är nämligen helt säker på att ni kommer att gilla varandra :)Trevlig helg!

  6. Hej! Efter att kikat runt här lite och läst att du tycker om inredning och nätshopping så tänkte jag tipsa om en fantastiskt fin inredningsbutik på nätet:www.meandmyhome.seDär finns det hur mycket fint som helst!!Hoppas du gillar det!

Leave a Reply

Your email address will not be published.