Hantverk

formex2008-copy.jpg

Jamen, det här gör mig så väldigt glad så att jag ignorerar all magsjuka i hela världen. Trendtemat för höstens Formex är Celebrating traditions. Handens verk har varit på gång ett tag nu och det glädjer mig mycket att den stora tongivande mässan lyfter fram detta som sitt trendtema. I masskonsumtionens tidevarv känns det extra värdefullt att det unika får ta mer plats. Hantverk ger karaktär åt hemmet och det är på tiden att det får välförtjänt uppmärksamhet. Jag hoppas att fler och fler upptäcker alla duktiga konsthantverkare som finns. Jag glädjs exempelvis åt Elin Tidbecks vackra dalahäst som står i fönstret bredvid mitt skrivbord. Ett ting för resten av livet.

Fotografi från Cosas.

3 comments

  1. Ja, det är ett toppenbra tema för höstens Formex! Jag ska verkligen försöka ta mig dit! Jag håller med dig om att hantverk ger karaktär åt hemmet och att det förtjänar mer uppmärksamhet! Ofta är det mycket arbete bakom och sällan välbetalt i förhållande till antalet timmar som läggs ner! Som du skriver så är det inte bara hantverket i sig som ska uppmärksammas utan självklart även konsthantverkarna! Din vackra häst har jag ju sett förr – men den blir jag aldrig less på! Den är så fin!

  2. Den pållen är så fin. Skulle vilja ha den med lila täcke, som också finns hos Cosas.Konsthantverk och hantverkstradition är viktigt att uppmärksamma och värdera. Sverige, liksom många andra länder, har ju en rik tradition på detta, men den får inte glömmas bort. Så Celebrating Traditions låter som ett utmärkt tema för Formex i höst.

  3. Annika: Tack för rara ord på din blogg! Visst är det ett gyllene tema och något att verkligen se fram emot!Margareta: Ja, det har legat i luften ett bra tag nu, men nu är det riktigt på g med trendtema och allt. Det är väldigt roligt! Mitt hjärta bankar hårt för vackert handens verk som bland annat finns representerat inne hos Cosas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.