Vissen

vissen-copy.jpg

Den sista tappra nejlikan kämpar fortfarande på, men nu börjar den att bli vissen. Och det är same, same med mig. I dag har jag dock bestämt mig för att ha en riktig sjukdag. I morse satte jag på detta det första jag gjorde, istället för att gå direkt till datorn när resten av familjemedlemmarna lämnade huset. Så i dag är det sick mama i soffan som gäller. Solen värmer utifrån. Bort med bacillerna – in med energin. Snart är det mars.

Fotografi: Weronica – En mammas dag

17 comments

 1. Krya på dig! Jag har också en hemma-och-är-vissen-dag idag men har ändå fastnat framför datorn med jobb och lite surfning. Nu ska jag dock lägga mig i soffan med min bok Vindens skugga och mysa lite!

 2. Usch stackars dig. Det är så trist när förkylningar bara rullar in som vågor utan att man ser ett slut. Men, snart är det vår (eller om den redan har kommit…) och solens strålar giva oss hälsa (hoppas jag…)//M

 3. Krya på dig! En liten nyfiken fundering bara (du kanske har skrivit om det redan någon gång), vad arbetar du med? Något eget företag hemifrån eller så? (Tänkte på att du skrev att du brukar gå till datorn.)Hälsningar / Åsa

 4. Ingela: Tack! Hoppas att Du känner dig bättre. Det är ack så lätt att hamna framför datorn, även när man borde vila. Jag är riktigt stolt över att jag höll mig i soffan till urbra Kalla Fötter, istället för att sitta här 🙂

  Jessika och Stämningsfullt: Tack!

  Minks: Åh jag vill ju ut och powerwalka! För första gången i mitt liv så riktigt klättrar jag på väggarna här och längtar ut i spåret. Och det känns mäktigt annorlunda och ganska sunt ändå 🙂

  Åsa: Tack! Jag driver eget företag hemifrån ja och sätter mig vid datorn på morgonen. Jag arbetar med En mammas dag och framtiden som komma skall där. Förhoppningsvis snart i en dator nära alla 🙂

 5. Sinnligt vackert stilleben du har fångat. Ja usch, bort med bacillerna nu! De är inget att spara på 🙂 Nya friska vindar är på väg in med sol och sköna gröna våren 🙂 Vi hörs! /Märit

 6. Vacker bild!!Inte kul att vara sjuk, men ack så trevligt det låter med en dag tillsammans med galna gänget på tv:n… :)Krya på dig-kramar från mig till dig

 7. En mamasick dag i soffan vet jag hur det känns. Är inne på fjärde dagen nu med dunderförkylning och 40 graders feber. Usch vad synd det är om oss 🙂

 8. Jag måste se till att skaffa mig en Kalla Fötter-box snarast så att den finns på plats om man skulle bli liggandes i förkylning någon gång!

 9. Helena: I dag masade jag mig runt kvarteret i hällregn och det var otroligt uppfriskande! Jag hoppas så in i den att detta var den sista sjukrundan för oss. Nu räcker det för denna säsong! Jellon: Jamen precis. Nu räcker det 🙂 Ha en fin dag!Frida: Tack!Lina: Tack snälla! Jag närmar mig slutet på Kalla Fötter med ett visst vemod av många orsaker. Jag har ju sett det hela förut och vet vad som väntar 🙁 Hoppas att alla baciller ger upp nu. Vår tack 🙂 KramAnsi: Usch, det där lät inget kul alls det inte. Visst är det synd om alla sicka mammor 🙂 Det är dock ren lyx att vara hemma själv när man är sjuk. När barnen inte gick på förskola var det annat liv i luckan här om man säger så!Gunnel: Ja, ladda med den boxen! Garanterat feelgood vid däckning :-)Mamma C: Tack! Det känns lite bättre i dag!

 10. Jag tror minsann att det är läge för mig att slänga in ett av Ernst Kirchsteigers julrecept, trots att det snart är påsk ;-)En kombination av choklad och lakrits coming up :-)”Lakritstryffel med citron”1 dl vispgrädde5 st “Käck” lakritsstänger100 gr mörk choklad 70%Garnering:50 gr vit chokladRivet skal av en citron1,5 tsk flingsaltKoka upp grädden i en kastrull, tillsätt käcken och låt sjuda tills den smälter.Ta kastrullen åt sidan, rör ned chokladen.Häll smeten i en form, låt stelna i kylen ca 1 dygn.Forma små tryfflar, smält den vita chokladen och ringla över tryfflarna.Strö över citron och salt, förvara svalt.

 11. Anna: Nix, inget macroobjektiv ännu – jag fortsätter att sukta. Här stod jag uppflängd på en stol och fotograferade. Allt är tillåtet ;-)Ingela: Det där lät riktigt smaskigt! Tack för det receptet!

Leave a Reply

Your email address will not be published.