Kvack

Mitt emellan magsjukan och husritningen har det blivit vår. Solen värmde ordentligt i dag. Jag firade genom att köpa färggranna blomster på torget.

solitar-copy.jpg

Helgen bjuder på uruppförandet av förskoleklassens pjäs om årstiderna. Anna skall vara groda. I går kväll framgick det att tanken var att hon skulle ha en grön dräkt på sig. – Bara ett par gröna byxor, en grön tröja eller några gröna strumpbyxor eller nåt´. Tjing, ser´u. Veckans “måste-organisera-min-klädlåda-alldeles-nu-fast-jag-är-jättetrött”, borde ha givit vid handen att grönt inte direkt är någon flitigt representerad färg i garderoben. Det finns nada rättare sagt. Vissa föräldrar kanske entusiastiskt griper sig an projektet att sno ihop en grodkostym på kort tid. Icke jag. Jag föreslog en av mina tunikor. – Mamma, den är ju inte grön direkt. – Jo då. Den är grön. Och vi kan vika upp ärmarna. Det hela fick bero, tills mormor fick för sig att göra en utryckning i dag. Nu ligger bland annat ett par illgröna tights (tunna som finmammastrumpbyxor) i Annas väska. Lyckan är gjord.

 

Jag tillönskar Er alla en riktigt fin helg!

blommor-copy.jpg

Fotografi: Weronica – En mammas dag

12 comments

  1. Been there done that. När de själva har en tanke i huvudet, som inte kommer över deras läppar förrän kvällen innan i sämsta fall. Jag minns att jag köpte en grön tröja för ett liknande ändamål!//M

  2. Hihi ja vad gör man inte för de små? Även om det innebär gröna tights :)Så vackra blommor du har köpt. Du är så duktig på att ta fina foton! Jag önskar mig en bra kamera så att jag också kan lära mig.Ha en bra kväll!Kram.

  3. I går kväll kom dotter plötsligt på att idag var det ju idrottsdaghon hade valt att spela Hocky bocky???hon äger inga skridskor och ingen klubba så det blev lite snurrigt ett tag men det ordnade sig till slut TREVLIG HELG

  4. Jaaa, de små liven. Hur ska dom komma ihåg allt 🙂 Kommer ihåg det där när barnen var små. Det var mycket som vart sagt precis innan dom skulle göra något.

  5. Otroligt vacker bild! Speciellt den översta.Tur att det ordnade sig för lilla grodan. Min dotter var en skogsmus i brunt när de hade teatern “Vanten” på dagis. Jag sydde söta små musöron och fäste på ett diadem. Det var också en kille som var en grön groda. Han som var hare var jättecool med sin lillasysters vita strumpbyxor på huvudet! (benen på strumpbyxorna fyllda med bomull eller något, blev som fina öron.)

  6. Känner igen det där “sistaminutenberättandet” att imorgon, mamma, ska jag vara helt rödklädd! 😮 De skulle vara det till alla-hjärtans-dag. Observera att jag har söner och inte så jättemycket rött hemma. Lillebror fick ta min röda munkjacka. Sen fick det allt duga med de vanliga blåjeansen till det. Hrmpf. Att komma det sådan information kvällen innan.Hoppas det går bra med pjäsen! Härliga, soliga bilder bjuder du på! Kram!

  7. Vilken härlig färgkick man får av dina bilder! Här är det ju inte precis vår, som du har sett! 😉 Vi får njuta av vintern så länge! Hoppas att ni får en fin lördag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.