Trend: Kristall

kristaller-copy.jpg

Jag har skrivit om det förut i flera sammanhang och nu är det tydligare än någonsin. Kristall är trendigt. Det bästa med detta är förmodligen att många har skimrande pjäser i sina skåp, annars finns det en uppsjö av alternativ second hand. Kristallen har minst sagt varit mossig under en lång period, men nu kommer den stort igen. Och visst är det vackert med slipningarna som bryter ljuset? Ingegerd Råman har designat en fantastiskt fin serie betitlad Crystal Eye för Orrefors. Ovan syns en liten skål från serien Crystal Reflections av Jan Johansson. De små skålarna har varit med i många tidskrifter på sista tiden och kommer förmodligen att bli populära på vårens presentbord.  Jag har redan börjat att plocka lite i mina skåp. Klassisk skönhet som känns helt rätt igen.

5 comments

  1. Jättevackra. Jag är möjligen också lite partisk då min far är glasblåsare på just Orrefors glasbruk (lite kuriosa)! Jag har ofta sneglat på Ingegerd Råmans pjäser måste jag tillägga! Ska genast kolla in Crystal Eye!

  2. Rana: Visst är det något speciellt med kristall. Det är mycket vackert! Ha en fin kväll!Jennie: Då vet du det mesta om glasblåsning då. Jag har tittat på någon gång, men det var länge sedan nu. Ett faschinerande hantverk är det och det blir makalöst vackra saker av det hela. Ingegerd Råman är en gudabenådad formgivare. Jag tycker mycket om det mesta som hon står bakom.

  3. Njae, det är väl först nu man har börjat inse hur imponerande det är med människor som kan vissa hantverk.

  4. Jennie: Jo, den insikten brukar komma med stigande ålder ja 🙂 Jag har precis varit nere en runda på Myrorna och där finns det hur mycket kvinnokraft som helst i virkning och broderi som slumpas ut för ingenting. Respekt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.