På väggen

lisabengtsson.jpg

I källarrensningen hittade jag min gammelmormors tallrikar med slingrande blomrankor från Gefle Porslinsfabrik. De hade jag uppsatta på köksväggen när jag flyttade hemifrån. De passade fint in i stilen med torkade rosor och annat pynt som jag i dag inte skulle vilja ta i med tång. Tallrikarna däremot. De har puttrat i trendgrytan ett bra tag nu. Från att ha varit placerade i den yttersta skamvrån, är gamla samlartallrikar på väggen på god väg att bli riktigt stort. De där blomrankorna vet jag inte om jag är riktigt redo för ännu, men konceptet med tallrikar på väggen börjar kännas fullt tänkbart. Titta bara på den grafiska kollektionen Oss kvinnor emellan av Lisa Bengtsson. Bengtssons tapet Familjen med ramar har synts överallt och jag kan tänka mig att även dessa tallrikar kommer att exponeras flitigt framöver. Bu eller Bä? Rätt tallrik i rätt sammanhang – absolut tycker jag.

Pressbild från Formex. Lisa Bengtsson har även designat tyget Mademoiselle för Mairo denna säsong.

9 comments

  1. Njä bu säger nog jag. Fast blir det bä så får jag väl ge med mig och låta makens samling av LM Ericssons tallrikar med telefonmotiv komma till heders 😀

  2. Riktigt snygga tallrikar! Men, jag vet inte om jag är redo att sätta dem på väggen… Än i alla fall.. Ha en trevlig kväll!

  3. Det ska mycket till innan jag sätter tallrikar på väggen!Då får det vara de tallrikarna och den väggen på bilden i så fall 🙂

  4. Nja, jag säger bu för det! Har ett par jultallrikar här hemma och de kommer troligtvis inte komma upp på någon vägg. Men man har sagt nej till många saker som man har fått äta upp senare 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.