Bagage

I helgen har vi ägnat oss åt att rensning inför flytten. Nu är vi nästan klara med källarförråden. Vi har även hunnit med en hel del i lägenheten. Och det var känslomässig berg-och-dal-bana för mig. Vissa saker kastar jag utan problem. Men annat är det svårare med. Man vill egentligen inte förvara sakerna, utan det är mest vissheten om att de finns där någonstans som lockar. Men ibland måste man. Och då blir jag lite dramatisk ibland. Det känns som om man kastar delar av sitt liv. Den där duktiga flickan som köpte likadana pärmar för att sätta in sina universitetspapper i. Allt i kronologisk ordning. Alla anteckningar från föreläsningarna. Alla stencilerna. Alla skrivningarna. Allt. Nu finito. På ett sätt mycket befriande naturligtvis, men ändå med lite separationsångest. Såklart att man är mycket mer än sitt samlade bagage, men ibland blir det så påtagligt. Och blödigt när man finner brev från förr. Och fotografier. Och personliga saker. Nu har jag några kartonger kvar med väsentliga oväsentligheter. Och det känns bra mitt i alla säckar.

ceannis081-copy.jpg

Kyliga höstvindar betyder fleecejacka på morgonen. Tycker mamma då. Barnen vill dock inte resignera, utan anser att det fortfarande är sommar ute. Men nog är hösten på ingång. Svenska Ceannis har i vanlig ordning inspirerande produktbilder. Det är mustiga färger, men även en lugn bas. Det är Asien, men även svala Norden. Det är bohem, men även minimalism. Kort sagt – det finns något för de flesta.

ceannis082-copy.jpg

Ceannis arbetar mycket med en av mina käpphästar – möten mellan material och struktur. För att uppnå ett levande intryck är det tacksamt att mixa olika material och uttryck à la hårt och mjukt, glans och matt, runt och  fyrkantigt, strävt och lent, gammalt och nytt etcetera. Och det är bara att sätta sig i skolbänken hos Ceannis. Inspirerande!

7 comments

  1. Vad duktiga ni är som rensar! Även om det är svårt att släppa taget om vissa grejer, skönt på ett sätt att få ett ny fräsch start i huset! Jag är lite av en vardagsutrensare. Kan få ett ryck någon gång och rensa ut gammalt, som jag några månader eller år senare kan komma att sakna och undra hur jag kunde kasta?! Med åren har jag därav blivit lite mer sparsam med att kast hej vilt. Lite baggage kan man ju släpa med sig.. 🙂 Dotterns grejer dock, vet jag inte hur jag någonsin ska kunna kasta.. Vilka underbara bilder från Ceannis, älskar höstens lite mörkare färger, efter sommarens lätta. Intressant det du skriver om att mixa olika strukturer! Det ska jag tänka på!

  2. Vilken insats ni verkar att göra på rensningsfronten! Vi försöker göra detsamma inför flytten till nya lägenheten. Jag tycker att det är svårt att rensa. Det kanske beror på att jag är en historiker och en arkivråtta. Men å andra sidan kan det också kännas som en befrielse att bli av med gammalt ok. Härligt Ceanniscollage – jag tycker mycket om deras formgivning – det kanske handlar om deras mix av färg och struktur?

  3. Åh vilka underbara bilder från lika underbara företaget Ceannis. Massor av vackert och vill-ha-prylar. Ska in och kika runt ordentligt där nu. Tack för tipset! Ha en fin vecka! // Märit

  4. Hua, flyttrensning är förvisso skönt, men det är allt annat än kul! Jag får panik, och vissa saker kan jag inte bara kasta. Har lättare att sortera sånt som inte är mitt och som jag inte har några band till!Kram

  5. Härliga bilder, jag älskar den kalla färgtonen i collaget. Rensa ja, maken min är en riktig samlare av ALLT, och det är inte så kul …. Själv tycker jag det är så befriande att slänga gammalt, med undantag för brev, foton etc, allt sådant sparar jag.

  6. Det ÄR svårt att rensa. Jag kan komma in i värsta slängarfasen, med lite påföljande ångest. Jag ångrar fortfarande att min pappa övertalade mig att slänga alla mina samlade Starlet. De skulle varit kul att kolla i någongång – men å andra sidan skulle jag inte vilja fylla garageförrådet med dem. Moment 22 – typ 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.